kukkakimppu itse kasvatetuista leikkokukista

Itse kasvatetuista leikkokukista loihdit komeat kimput! Katso 3 erilaista vaihtoehtoa

Oman pihan leikkokukista voi koota monenlaisia kimppuja. Katso kolme erilaista vaihtoehtoa.

Kukkakimppu itse kasvatetuista leikkokukista saa olla rento, sillä itse kasvatetut kukat sopivat luonnolliseen kukkatunnelmaan. Kukkien ei tarvitse olla täydellisiä, vaan niissä saa olla pieniä eroja, vivahteita ja jopa kauneusvirheitä, joita kukkakaupan kukissa ei näe. Tällöin kukissa on luontevaa luonnollista viehätystä.

Kesän kimpuissa on lupa näkyä keveys ja niittymäisyys. Loppukesää kohti voi mukaan poimia heinänkorsia ja jopa kuivaa materiaalia.

Lue myös: Värikäs kukkatorni kerää kehut! Katso kuvat 3 tornista – ja nappaa vinkit, joilla rakennat pihallesi kukoistavan katseenvangitsijan 

kukkakimppu itse kasvatetuista leikkokukista

Yhdistä esimerkiksi auringonkukkia, suvikakkaroita ja tsinniaa. Rennosti alaspäin kaareutuvat hirssit tuovat kimppuun sopivasti vihreää. Kruunutillin kukinto on komea.

Aamu paras aika keräämiseen

Kukat kannattaa kerätä aamulla, jolloin kasvin nestejännitys on parhaimmillaan. Kukkien on hyvä olla myös kevyesti värittyneitä, sopivan nuppuisia tai juuri aukeamaisillaan, jolloin ne aukeavat, mutta kestävät maljakossa myös mahdollisimman pitkään.

Lue myös: Potager-puutarha hyötyy kukista: katso, mitkä kylvökukat sopivat hyötykasvien kavereiksi

kukkakimppu

Iso-olkikukka on oivallinen ja kestävä kuivakukaksi. Kun kuivaat olkikukkaa, poista varsista lehdet, kerää kukat nipuksi ja ripusta kuivumaan.

Kukkakimppu itse kasvatetuista leikkokukista rennosti sitoen

Valmistele kukat, puhdista kukkavarret ylimääräisistä lehdistä ja leikkaa varsiin uusi imupinta. Lajittele oksat ryhmiin, jolloin sidontaa tehtäessä kukat ovat helposti valittavissa.

Ota ensin pari kolme kukkaoksaa, jotka asetat ristikkäin. Pidä sitoessa kimpusta koko ajan
napakasti, mutta hellästi kiinni. Lisää kukkaoksia edellisen oksan viereen, samansuuntaisesti vinottain.

Kimppu voi olla muodoltaan epäsymmetrinen, vaikka kukkavarret sidotaankin tasaisesti, säntillisellä tekniikalla. Pitkävartiset ja kaartuvat kukkavarret ja vihreää tuovat lehtioksat tuovat kimppuun ilmavaa rentoutta.

Jos kukkien väliin jää aukkoa tai tyhjää tilaa, voit lisätä aukkopaikalle kukan varovasti, työntämällä kukkavarren spiraalikimpun varsien joukkoon.

Sido kimppu kiinni narulla ja lyhennä kukkavarret floristinsaksilla tai kukkaveitsellä.  Sidontakohta löytyy luontevimmin siitä, mistä olet pitänyt valmistuvaa kimppua kiinni.

kukkakimppu itse kasvatetuista leikkokukista

Kokoa komea kimppu spiraalitekniikalla. Kosmoskukat, törmäkukat ja ruiskaunokit muodostavat
muhkean kimpun, johon metsävadelman pitkät versot tuovat vihreän lisän.

Juttu on julkaistu Maalla-lehdessä 6/2021.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Itse kasvatetuista leikkokukista loihdit komeat kimput! Katso 3 erilaista vaihtoehtoa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X