Puutarha

Kukkakimppu rikkaruohoista x 3 – katso, miten kauniit kimput voit koota täysin ilmaiseksi!

Älä stressaa maasta nousevista rikkaruohoista, vaan katsele pientareitten kasveja uusin silmin. Herkät heinät, heleät värit, siro kukinto tai muhkeat kukat inspiroivat kotifloristia.

Pian ne jo nousevat esiin, nimittäin voikukat ja vuohenputket. Älä stressaa, vaan poimi kukkakimppu rikkaruohoista. Tienpientareelta, ojanpenkalta ja pihan perältä löydät ilmaista kukkakauneutta.

Lue myös: Rikkaruohojen kitkeminen on helpompaa, kun torjut rikkaruohot etukäteen – poimi vinkit!

Mikä on rikkakasvi?

Juolavehnä, maitohorsma, voikukka, vuohenputki… rikkakasvilista on loputon. Kaikille kasveille on luonnossa oma paikkansa ja tehtävänsä, mutta tarkan puutarhurin mielestä rikkakasvit ovat ilmeisen tarpeettomia, tai ainakin ärsyttäviä.

Rikkakasvina pidetäänkin kasveja, jotka kasvavat puutarhurin mielestä väärässä paikassa.

Maaperän indikaattorit

Rikkakasvit viihtyvät tietynlaisissa olosuhteissa, kuten muutkin kasvit. Jotkut nauttivat kuivasta, tiiviistä maasta, toiset viihtyvät ravinteikkaassa, kosteassa tai vaikkapa happamassa kasvualustassa.

Rikkakasvit siis kertovat meille maaperän ravinnetilasta. Esimerkiksi piharatamon löytää kasvamasta yleensä paikoista, joissa maaperä on tiivistynyt, vähäravinteinen.

Voikukka puolestaan kasvaa oikeastaan missä vain, hevonhierakka happamassa maassa. Rikkakasvien olemassaolosta voimme siis päätellä myös asioita maan koostumuksesta.

Lue myös Anna.fi:stä: Näin syntyy upeita kukkakimppuja kotiin – kukkia rakastavat naiset näyttävät, miten materiaalia löytyy luonnosta myöhään syksylläkin

Kukkakimppu rikkaruhoista: Inspiroidu ja kokeile

Katsele rikkakasveja uudella tavalla. Ryhdikäs olemus, vankka varsi, heleä kukkaväri, siro kukinto tai nuhkea kukka voivat inspiroida kotifloristia.

Kerää mieleisiäsi rikkakasveja kimppujen ja asetelmien koristeeksi mieluiten aamulla, jolloin kasvin nestejännitys on parhaimmillaan.

Voit myös vesittää rikkakasvit, leikata varsiin imupinnat ja antaa varsien imeä vettä kunnolla esimerkiksi yön yli. Poista myös kukkavarsista alimmat lehdet, jotta veden alle jäävät lehdet eivät likaisi vettä.

Juttu on julkaistu Maalla-lehdessä 4/2020.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kukkakimppu rikkaruohoista x 3 – katso, miten kauniit kimput voit koota täysin ilmaiseksi!

Huolellisuutta, kiitos!

Rikkaruohokukkakimpuista kertovassa jutussa oli hämmentävän monta yhdyssanavirhettä. Olisi toivottavaa, että toimitetun sisällön kielioppi olisi kunnossa, jotta siitä samalla jäisi lukijoille oikea käsitys kieliasusta.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.