kukkien kuivaus
Puutarha Tilaajille

Kukkien kuivaus tallettaa kesän kukkaloiston: Käytä kimpuissa ja kransseissa – lopputuloksen kauneus voi yllättää!

Kerää kukkia puutarhasta ja luonnosta ja kuivaa palanen kesän kauneutta syksyn ja talven varalle.

Valitse kuivattavaksi mieleisesi kukat. Juuri auenneet kukat ja kukkanuput kuivuvat yleensä parhaiten. Leikkaa kukkavarsi ja siisti kukan alapuolelta ylimääräisiä lehtiä.

Jaa kukkavarret pieniin nippuihin, joihin laitat noin 5–9 kukkavartta. Isoissa nipuissa kukat jäävät puristuksiin. Suuremmat kukat, kuten hortensiat ja ruusut, voi kuivata yksittäin.

Sido niput narulla tai kuminauhalla ja ripusta ne roikkumaan alaspäin naulakkoon, kattokoukkuihin tai vaaterekkiin. Jos haluat, että kukkien varret kuivuvat kaareviksi, kuivaa kukat oikeinpäin maljakkoon aseteltuina. Esimerkiksi revonhännät voi kuivata maljakossa.

Kuivaa kukat kuivassa ja valolta suojatussa paikassa, jotta ne pitävät värinsä paremmin. Kuivuminen kestää noin 2–3 viikkoa riippuen kasvista. Kukkia voi kuivata myös hiekkakuivausmenetelmällä, jossa kukat peitetään kokonaan kuivalla hienolla hiekalla. Muun muassa saumauksessa käytettävä hiekka sopii kuivaamiseen.

kukkien kuivaus
Mesiangervon kuivatut kukinnot tuoksuvat. Niitä voi käyttää esimerkiksi tuoksupusseissa. Lisäksi kukkia voi laittaa puuvillapussiin ja uuttaa niiden makeaa aromia löylyveteen.
siemenkodat
Hyödynnä kuivakukissa erilaiset siemenkodat.

Lue myös: Kuivakukka-asetelma saa pilven muodon – ripusta koriste roikkumaan pöydän päälle

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.