Puutarha Tilaajille

Kaipaatko uutta ilmettä joulun kukka-asetelmiin? Kukkasuunnittelija vinkkaa 3 vaihtoehtoa, jotka säväyttävät taatusti

Kukkasuunnittelija Viivi Valkeeniemen vinkeillä toteutat joulunajan kukka-asetelmat moderniin tyyliin. Yhdistäisitkö vaikka orkidean ja katajan?

Perinteiset joulukukat ovat ihania, mutta joskus sitä vain kaipaa vaihtelua. Mitä ihmettä joulun kukka-asetelmiin oikein keksisi, jotta ne olisivat uudennäköisiä, mutta silti ajankohtaan sopivia?

Kukkasuunnittelija Viivi Valkeeniemi tunnetaan omaleimaisista ja moderneista kukkalaitoksistaan, joten hänellä on siis näkemystä asiaan. Haaste on Valkeeniemelle ennestään tuttu.

”Olen itse allerginen perinteisille joulukukille, kuten hyasintille ja joulutähdelle, joten olen työssäni miettinyt joulun näköisiä materiaaleja, jotka eivät kuitenkaan aiheuttaisi minulle allergiaa. Koska myös joulukuusi aiheuttaa sitä, käytän aika vähän havuja”, kertoo omaa Studio Viivi -yritystään pyörittävä Valkeeniemi.

Tavanomaisesta hiemankin poikkeavat materiaalit antavat kukka-asetelmille ihan uutta ilmettä. Valkeeniemi käyttää jouluasetelmissaan mielellään esimerkiksi pehmeän havumaiselta näyttävää pilariaraukariaa (Araucaria Columnaris), unelmaa (Asparagus myriocladus) ja orkideaa (Phalaenopsis), jotka voi hyvin myös yhdistää toisiinsa.

Kun Valkeeniemi käyttää perinteisempiä materiaaleja, hän pyrkii käyttämään niitä uusin tavoin.

Viivi Valkeeniemi sommittelee mielellään asetelmiin erilaiset materiaalit omiin ryhmiinsä.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.