Puutarha Tilaajille

Parvekeviljelyä rennolla otteella – katso kuvat ihanan rehevästä parvekepuutarhasta!

Tamperelaisen kerrostalon kahdeksannen kerroksen parvekkeella sade saa hoitaa osan kastelusta ja leppäkertut kirvatorjunnan.

Kolmas kesä parvekeviljelijänä menossa, ja vauhti sen kuin kiihtyy. Puutarhaharrastaja Pitta Innas on rakentanut parvekkeestaan rehevän, kukkivan ja satoisan paratiisin.

”Ensimmäinen kesä oli kolea, toinen helteinen ja nyt kolmantena viljelykesänä aurinkoa ja sadetta on tullut sopivasti. Hellekesä oli ehkä satoisampi, mutta kastella sai hirveästi”, Pitta muistelee.

Pitalla ja hänen miehellään Jarkolla oli ensin pikkuinen parveke saman talon alemmassa kerroksessa. Se oli vain neliömetrin suuruinen, varjoisa ja tuulinen.

Sade auttaa kastelussa

Viljelyolosuhteet paranivat ja tilat moninkertaistuvat, kun pariskunta muutti ylimpään asuinkerrokseen. Nykyinen ilta-auringossa kylpevä parveke on kymmenen metriä pitkä ja kaksi metriä leveä. Koska kattoa ei ole, sade hoitaa osan kastelusta.

Maku korvaa määrän. Jokaista hedelmää osaa arvostaa, kun sen itse kasvattaa.

Kotiovesta ulos astuttaessa vasemmalla sijaitsee vihreä olohuone. Lepopaikaksi asetetun sohvan ympärillä kukkivat pelargonit ja seinää peittävät ruusupavut. Ruukuissa versovat tuoksuvat yrtit ja tupakat. Paahteen ja pikkusateen taittaa markiisi.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.