Puutarha

Inspiroiva piha x 15 – katso kuvat ja poimi parhaat ideat omalle pihallesi

Kaipaatko ideoita omalle pihallesi? Kokosimme 15 kaunista pihaa, jotka pursuavat toteuttamiskelpoisia ideoita.

Vaikka oma piha on kesän ykköskohde, muiden pihoilla vieraileminen voi antaa myös hyviä vinkkejä pihapiirin suunnitteluun, remontoimiseen ja pienempiin muokkauksiin. Näiden pihojen kuvien katseleminen käy inspiraatiosta, kaipaat ideoita sitten kotiin tai mökille, pieneen tai isoon pihaan.

Lue myös: Näissä keitaissa kelpaa viettää kesäpäivää! 12 hurmaavaa lasihuonetta, joissa sielu lepää

Suunniteltu ja remontoitu piha x 5

piha

Viherrakentaja Pirjo de Graaff loihti rintamamiestalonsa pihalle lumoavan puutarhan, jossa tuoksuu ja kukkii. Piha on kaunis, rennon tyylikäs mutta samalla myös hyvin huoliteltu. Katso kaikki kuvat tästä jutusta.

Pihasuunnittelija ja viherrakentaja kesyttivät toivottomalta vaikuttaneen pihan. Siitä asukkaiden on ollut helppo jatkaa ja jättää puutarhaan oma kädenjälkensä.

Pikkusievät piperrykset eivät toimi Kaisan ja Esan pihalla, jolla on laajuutta yli hehtaari. Kivien ja puiden täyttämän tontin muodonmuutos on toteutettu kesäprojekti kerrallaan.

Piharemontti siirtolapuutarhassa sovitti yhteen perinnekasvit ja uuden siirtolapuutarhamökin. Helsinkiläispari pyysi avuksi pyydettiin ammattilaiset, jotta arvokkaat perinnekasvit saatiin säilytettyä.

ekotalon kasvihuone

Riikka Kerttulan haaveena oli asua terveellisessä, turvallisessa ja ekologisessa kodissa. Sellaisen saadakseen hänen täytyi itse ryhtyä rakentamaan. Taitava timpuri ja oma työ säästivät 100 000 euroa. Kompaktissa kasvihuoneessa kasvaa tomaatteja ja yrttejä. Lue lisää ja katso kaikki kuvat täältä.

Lue myös Anna.fi:stä: Kiti Kokkonen innostui puutarhassa möyrimisestä: ”Rakennan kai turvapaikkaa, jonne voin hetkeksi paeta”

Vapaa-ajan piha x 3

Vapaa-ajankodin piha

Helena Karihtala suunnitteli itselleen vapaa-ajankodin, jossa kaikki on helppoa. Helenan vinkkien avulla huvilasta saadaan luotua paikka, jossa arki on huoletonta. Lue lisää ja ja katso kaikki kuvat kodista tästä jutusta.

metsäpuutarha

Pirjo ja Erkki hankkivat mökin eläkepäiviensä iloksi. Siksi pihakin on rento ja helppohoitoinen mutta kukoistavan monipuolinen metsäpuutarha. Katso kaikki kuvat täältä.

siirtolapuutarhamökki ja piha

Vanhassa mökissä mikään ei ole vaaterissa – ennen vanhaan ei ollut tapana käyttää vatupassia. Siksi kotoisasti natisevat lautalattiat ja kaapeissa ­helisevät astiat säestävät lapsiperheen elämää siirtolapuutarhamökissä Vantaalla. Lisää kuvia kahdenkymmenen neliön mökistä vehreine puutarhoineen löydät täältä.

Rento ja luonnollinen piha x 3

Mikaelan ja Villen vanhan suojeluskuntatalon pihapiirissä eletään kuin maalla, vaikka tien toisella puolen nousevat kerrostalot.

Puutarhuri Riina Hifumi näkee syyspuutarhassa paljon kauneutta. Katso ihastuttavat kuvat puutarhasta, jossa syksyn rentous, värit ja tunnelma yhdistyvät.

Puutarhuri Adrian Evansin luonnonmukaisessa puutarhassa täydellisyys tarkoittaa nautintoja ja armollisuutta – jopa etanoille. Piipahda maalahtelaisessa puutarhassa Pohjanmaalla!

Lue myös: Näin perustat luonnonmukaisen kasvimaan – lue puutarhuri Adrian Evansin neuvot

Huvimaja tai kukkahuone

kasvihuone

Yleensä kasvihuoneissa viljellään kurkkua ja tomaattia, mutta kirkkonummelainen Anne sisustaa omaa kasvihuonettaan kukilla ja ajan patinoimilla esineillä. Lisää kuvia kasvihuoneesta löydät täältä.

huvimaja

Paras lahja ikinä, Erna mietti, kun Sami rakensi hänelle syntymäpäiväksi idyllisen huvimajan puutarhaan. Huvimaja ja sen sisustus on toteutettu lähes kokonaan kierrätysmateriaaleista. Katso lisää kuvia huvimajasta tästä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Inspiroiva piha x 15 – katso kuvat ja poimi parhaat ideat omalle pihallesi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.