Puutarha

Puutarhakalusteet 2020: Tutustu tämän vuoden trendeihin – tarjolla jokaiselle jotakin

Vaikka ulkona olisi vielä sateista ja harmaata, voi ajatuksen kääntää jo aurinkoon ja puutarhassa lekotteluun. Katso, millaisia trendejä puutarhakalusteet tarjoavat tänä keväänä. 

Jotta puutarhasta pääsee nauttimaan muutenkin kuin hyötypuuhastelun merkeissä, tarvitaan puutarhakalusteet niin ruokailuun, säilyttämiseen kuin lekotteluunkin.

Lue myös: Puutarhakalusteiden hoito ja puhdistus – näillä vinkeillä pihakalusteista on iloa pitkään!

Tänä vuonna pihakalusteet ja parvekekalusteet ovat värikkäitä, niissä näkyy retroja muotoja ja soppimaisuutta, joka on kätevää eritoten pienellä pihalla tai parvekkeella.

Värikkäät puutarhakalusteet sopivat ruokailuhetkiin

Värikkäät puutarhakalusteet.
Kuva: Fermob

Perheen ja ystävien yhteiset ruokailuhetket ovat kesäpäivän kohokohtia, joten ruokapöytään ja istuimiin on hyvä satsata.

Fermobin Caractere-pöytä on jopa 190 cm pitkä, joten sen ympärille mahtuu suurempikin porukka. Pöytä on suuresta koostaan huolimatta hämmentävän kevyt, ja sen saa taitettua kätevästi kasaan.

Puutarhassa saa nyt olla väriä, ja mikä väri voisi olla parempi kuin ajankohtainen punaisen ruskea. Fermob on kuuluisa siitä, että sen useimmat puutarhakalusteet on saatavana yli kahdessakymmenessä herkullisessa värissä.

Lue myös: Näin kunnostat mökin kesäkuntoon – 5 vinkkiä mökkikauden alkuun

Pihakaluste saa olla nyt retro

Putkimainen pihakaluste.
Kuva: Ferm Living

Putkimaiset kalusteet ovat tänä keväänä nousseet pinnalle, ja tämä näkyy myös pihakalusteissa.

Tanskalaisen Ferm Livingin letkeässä Desert-lepotuolissa on hauskaa kasarihenkeä. Tuolin runko on terästä ja istuinkangas on kudottu kierrätetyistä PET-pulloista.

Lepotuoli sopii niin ulos kuin sisällä käytettäväksi.

Lue myös: Pienten kotien ulkotilojen pelastus – kalusteet, jotka sopivat sekä sisälle että ulos

Puutarhavälineet järjestyvät kauniisti ojoon

Puutarhavälineet järjestyksessä.
Kuva: String

Erilainen puuhastelu puutarhassa on edelleen supersuosittua.

Hyötyviljely ja kukkien, puiden ja pensaiden kasvatus vaatii erilaista välineistöä, joka parhaimmillaan löytyy yhdestä paikasta selkeästi järjestettynä. Parasta on, jos säilytykseen yhdistyy vielä työtaso, jossa istuttaa kukat ja vaihtaa mullat.

Stringin galvanoidusta teräksestä valmistettu hylly kestää sään kuin sään, ja sitä voi muokata mieleisekseen erilaisten hyllyjen ja koukkujen avulla.

Puutarhakaluste muodostaa oman pihasopen

Oman sopen muodostava puutarhakaluste.
Kuva: Ikea

Kalusteet, jotka luovat oman tilan, ovat suosittuja erityisesti julkisissa tiloissa. Tällaiset kalusteet ovat saapuneet pikku hiljaa myös koteihin.

Ikean uuden Svanö-penkin kattoteline luo suojaisan fiiliksen. Tunnelmaa voi lisätä ripustamalla tekstiilejä aurinkosuojaksi tai kasvattamalla köynnöskasvin kiipeilemään telinettä pitkin. Näin penkistä voi luoda itselleen oman viherkeitaan.

Klassiset puutarhakalusteet ovat aina muodissa

Klassiset puutarhakalusteet.
Kuva: Carl Hansen

Klassisissa puutarhakalusteissa pätee sama periaate kuin muissakin designkalusteissa: ne maksavat enemmän, mutta ovat huimasti laadukkaampia.

Muotokieli on yleensä harkittua ja ajatonta, joten todennäköisesti et kyllästy kalusteisiin  kahden vuoden päästä. Tämä tekee kalliista hankinnasta paitsi ekologisen, myös huokean, kun hinnan jakaa kaikille käyttövuosille.

Carl Hansenin Indoor-Outdoor-sarja on Bodil Kjaerin vuonna 1959 suunnittelema ja edelleen ajankohtainen.  Kalusteet on valmistettu tummaksi petsatusta tiikistä, joka patinoituu kauniisti käytön ja vuosien myötä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Puutarhakalusteet 2020: Tutustu tämän vuoden trendeihin – tarjolla jokaiselle jotakin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.