puutarha

Upeat puutarhat x 10 – katso kuvat ja uppoudu kukkaloistoon!

Mitä olisi puutarha ilman kukkia? Kokosimme yhteen 10 kaunista puutarhaa, joiden ihastelussa voi vierähtää hetki jos toinenkin.

Puutarhat voivat olla runsaita ja rentoja useiden lajien keitaita tai vain tietylle lajille omistettuja taidonnäytteitä. Puutarha voi olla iso tai pieni alue kotona, mökillä tai jopa parvekkeella. Tärkeintä on, että siitä on iloa silmille ja siellä on mukava viettää aikaa vaikka rikkaruohoja kitkien tai vain nautiskellen. Tutustu erilaisiin puutarhoihin ja nappaa parhaat ideat omaan puutarhaasi.

Lue myös: Näissä keitaissa kelpaa viettää kesäpäivää! 12 hurmaavaa lasihuonetta, joissa sielu lepää

Puutarhat x 10

puutarhat

Komea kaksikerroksinen kivitalo erottuu mikkeliläisen kaupunginosan katukuvasta. Orapihlaja-aidan ­oksien lomasta kurkkivat valamonruusut, ruusuangervot ja mäkimeiramit. Pauliina Sarparanta-Aspergenin perheen puutarhassa yhdistyvät rentous ja harkitut yksityiskohdat: vehreyden keskelle ilonpilkkuja tuovat kukkivat perennat ja puiden oksille ripustetut itse tehdyt koristeet. Lue juttu ja katso kuvat täältä.

Inkoolaistorpan puutarhaa rakennetaan esteetikon silmin ja kallioiden ehdolla. Niistä syntyy maalaispihan rennon luonnollinen ilme.

Puutarhurin perennapiha kukkii taukoamatta keväästä syksyyn. Kukkien kuningattarina loistavat ihanasti tuoksuvat pionit.

Keräilyn vimma on ajanut Taina Laihon hankkimaan uusia taimia mertenkin takaa. Kokeilevaa tarhuria kiinnostavat kasvierikoisuudet, joita ei joka mökin pihalla näy.

Elina ja Jussi kasvattavat ruukkupuutarhassaan kaktuksia. Kukintaa tärkeämpää on kasvien erikoinen ulkomuoto ja graafisuus. Opuntiat, syyläkaktukset, agaavet, rahapuut ja mehiruusukkeet siivittävät ajatukset etelän maiden ja aavikoiden tunnelmiin.

Rovaniemeläisessä Napapiirin ryhmäpuutarhassa kukkivat perinneperennat ja kasvimaat tuottavat satoa. Valoisat kesäyöt tuovat marjoihin erityistä aromikkuutta. Katso kuvat maailman pohjoisimmasta siirtolapuutarhasta!

Elina ja Jouni etsivät kesäkotia pitkään ja hartaasti. Pieni, punainen järvenrantamökki hurmasi pariskunnan ruutuikkunoillaan. Mökin sisällä kukat kukkivat tapeteissa, puutarha on täynnä terälehtensä avaavia ruusuja ja pioneita.

Lue myös Anna.fi:stä: Kiti Kokkonen innostui puutarhassa möyrimisestä: ”Rakennan kai turvapaikkaa, jonne voin hetkeksi paeta”

Parvekepuutarha

parvekepuutarha

Parvekeviljelyä rennolla otteella: Tamperelaisen kerrostalon kahdeksannen kerroksen parvekkeella sade saa hoitaa osan kastelusta ja leppäkertut kirvatorjunnan. Katso kuvat ihanan rehevästä parvekepuutarhasta.

Pohjoisen kesä on lyhyt mutta sitäkin antoisampi, tietävät Nuorittajoen rantatöyräällä Pohjois-Pohjanmaan Ylikiimingissä asuvat Eeva-Maria ja Erkki. Keväästä lähtien Eeva-Marian löytää varmimmin kodin piha­piirin paraatipaikalle levittäytyneestä hyöty- ja kukkatarhasta. Postimerkin kokoisesta läntistä on vuosien saa­tossa kasvanut vihanneksia, yrttejä ja kesäkukkia pursuava paratiisi.

Mafi ja Kari toteuttivat monen suomalaisen unelman: he muuttivat pysyvästi maalle suhattuaan sitä ennen vuosikausia kaupunkikodin ja mökin väliä. Elämä luonnon keskellä on ollut juuri niin antoisaa kuin pariskunta etukäteen haaveilikin.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Upeat puutarhat x 10 – katso kuvat ja uppoudu kukkaloistoon!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X