rinnepihan kasvit

Rinnepihan kasvit: Katso 5 mainiota vaihtoehtoa rinnepihan kaunistajaksi

Rinnepihankin voi saada kukoistavaksi, kun sinne valitsee oikeat kasvit.

Havut ja maanpeittokasvit tuovat vehreyttä ja väriä rinnepuutarhaan ja rinteessä rinnepihan kasvit tulevat näyttävästi esille. Tuulisella ja paahteisella rinteellä kasvien tulee olla kestäviä. Suomi on jaettu kahdeksaan puuvartisten kasvien menestymisvyöhykkeeseen, joista I on eteläisin ja VIII on pohjoisin. Kasvin vaatimat olosuhteet tuleekin ottaa huomioon, kun valitsee kasveja omaan pihaan.

Lue myös: Rakenna toimiva ja kaunis rinnepiha – katso 10 vinkkiä!

Rinnepihan kasvit: 5 vaihtoehtoa

Lamohietakirsikka (Prunus pumila var. depressa) kukkii toukokuussa poutapilven lailla. Yli metrin mittaiset puuvartiset haarat suikertavat matalina pitkin maata. Kasvupaikka saa olla aurinkoinen, jopa paahteinen. Vyöhykkeet I-V.

Peittokurjenpolvi (Geranium x cantabrigiense) on matalakasvuinen, vain 10-12 senttiä korkeaksi kasvava maanpeittoperenna. Mattomaisesti, tiheänä kasvustona leviävä laji viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisella kasvupaikailla.

peittokurjenpolvi

Suloinen peittokurjenpolvi sitoo maata ja kukkii kauniisti.

Pikkuherukka eli lamoherukka (Ribes glandulosum) on nopeasti kasvava, pitkillä versoillaan tehokkaasti maata peittävä matalahko pensas. Lehdet puhkeavat aikaisin ja syksyllä ne värittyvät punaisiksi. Laji viihtyy auringosta puolivarjoon. Vyöhykkeet I-VI.

Sepelvarpu (Stephanandra incisa ’Crispa’) peittää alustaansa tiheästi ja kasvaa 30-50 senttiä korkeaksi. Rehevänä viheriöivä laji viihtyy auringosta varjoon. Lehdet puhkeavat vasta alkukesällä, pian sen jälkeen aukeavat jo valkoiset kukat. Vyöhykkeet I-IV.

Tuivio (Microbiata decussata) kasvaa jopa yli metrin levyiseksi ainavihannaksi pensaaksi. Alle puoli metriä korkeaksi kasvava vaatimaton laji viihtyy auringosta varjoon. Talvella kasvusto voi ruskettua, mutta se vihertyy kevääksi. Vyöhykkeet I-VI.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Rinnepihan kasvit: Katso 5 mainiota vaihtoehtoa rinnepihan kaunistajaksi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X