Puutarha Tilaajille

Millainen ruohonleikkuri sopii juuri sinun pihaasi? Asiantuntijat kertovat 8 faktaa, jotka on syytä ottaa huomioon ennen ostopäätöstä 

Pärisevä ruohonleikkuri on ­yksi kesän elementeistä. Yhä useammin nurmikkoa leikkaamaan valitaan kone, josta kuuluu vain pientä hurinaa.

Valitsisitko pihaasi päältä ajettavan vai akkukäyttöisen ruohonleikkurin? Sopisiko sinulle robottileikkuri tai pärjäisitkö sittenkin ihan perinteisellä viikatteella?

Ruohonleikkurikaupoilla sormi menee helposti suuhun, koska valinnanvaraa on niin paljon. Pyysimme Vihdin kunnan johtavalta puutarhurilta Tea Karjalaiselta ja rautakauppias Markku Nivalta vinkit leikkurin valintaan. 

Liian helposti ajatellaan, että on yksi lysti millaisen ruohonleikkurin valitsee, kunhan se vain leikkaa. Järkevintä on kuitenkin etsiä omalle tontille sopivinta ratkaisua. Laajaan nurmipihaan, rinne­pihaan, metsäiseen mökkipihaan, ­istutuksia täynnä olevaan pihaan tai kuhmuraiseen ­pihaan tarvitaan erilainen ­ruohonleikkuri.

Myös leikkurin käyttömukavuus – paino, käynnistysmekanismi ja käyttöergonomia – ovat tärkeitä asioita. Jaksaako laitetta liikutella varastoon ja sieltä pois? Saako sen helposti käyntiin? Ja voiko aisan korkeutta säätää käyttäjän pituuden mukaan? Valintaan vaikuttaa sekin, paljonko aikaa ja rahaa haluaa nurmikonhoitoon uhrata.

Lue myös: Mökkeilijän välttämättömät koneet ja laitteet – listasimme 10 tärkeintä vempainta, jotka kannattaa hankkia mökille

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.