Puutarha Tilaajille

Talvinen puutarha ei ole tylsä! Ei ainakaan, jos noudatat näitä neuvoja – samalla estät talven aiheuttamat tuhot pihassasi

Vaikka puutarha vaipuu hiljalleen horrokseen, sen ei tarvitse näyttää elottomalta. Pihasta on iloa talvellakin, kun koristat sen ruukuin ja valoin sekä valitset monivuotisia lajeja.

Havujen, pensaiden ja puiden merkitys korostuu syksyllä, talvella ja keväällä. Havuissa on runsaasti vaihtoehtoja maanpeitehavuista korkeisiin puihin. Moni matala havu piiloutuu lumikinosten alle, joten valitse korkeampia kasveja, jotka näkyvät runsaan lumen aikaan. Syksyllä ja alkutalvesta huurre ja keveä lumi koristelevat havut veistoksellisiksi.

Kartiovalkokuusi ja kääpiöserbiankuusi kasvavat kartiomaisina, tuijat kapeina pilareina. Marjakuuset, kanadanhemlokit ja pihdat tuovat vaihtelua talven vihreisiin. Monet havut selviävät myös monivuotisina ruukkuistutuksissa.

Puiden ja pensaiden rungot tuovat talviseen pihaan ryhtiä ja katseltavaa. Monella puulla on kaunis kaarna, esimerkiksi tuomituomella ja rusokirsikalla. Alppiruusut ovat vihreitä ympäri vuoden, vaikka lehdet rullautuvat talvella. Atsaleat sen sijaan tiputtavat lehdet. Useiden perennojen kuivuneista varsista tulee kauniita talventörröttäjiä.

Ajattele pihan suunnittelussa myös syksyä ja talvea, jotta puutarha tarjoaa silmäniloa myös kasvukauden ulkopuolella.

Tunnelmaa valoilla

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Talvinen puutarha ei ole tylsä! Ei ainakaan, jos noudatat näitä neuvoja – samalla estät talven aiheuttamat tuhot pihassasi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.