Tee itse mehikasviasetelma

Istuta mehikasvit laakeaan lasimaljaan. Pienellä vaivalla loihdit näyttävän ja helppohoitoisen minipuutarhan.

Mehikasvien kasvattaminen lasimaljassa sopii kiireisellekin ikkunalautapuutarhurille. Paksulehtiset sukkulentit ovat luonnollisilla kasvupaikoillaan sopeutuneet pitkäaikaiseen kuivuuteen, joten niiden menestymistä kotioloissa uhkaa lähinnä liian runsaskätinen kastelija.

Aseta mehikasvi-istutus valoisalle, vedottomalle paikalle ja kastele sitä harvakseltaan. Näyttävä astia ja kaunis kate kasvualustan pinnalla lisäävät asetelman koristeellisuutta. Kun kasvit venähtävät ulos astiasta, on uudelleenistutuksen aika. Kokeile mehikasvi- istutusta myös työpöydän ilona.

Tee mehikasviasetelmä näin

1. Valitse istutukselle riittävän laaja, tasapohjainen lasimalja. Läpinäkyvässä astiassa myös kasvualusta ja juuret näkyvät. Peitä maljan pohja muutaman sentin hiekkakerroksella. Istutus saa lisää ilmettä, kun käyttää kerroksittain eriväristä hiekkaa.

2. Istuta mehikasvit hiekkaan mieluiten ruukkuineen. Jos ruukut eivät mahdu, voit ottaa taimet pois ruukuista ja istuttaa ne varovasti hiekkaan. Täytä astia koristesoralla tai kivillä. Pinnalle voit asetella koristeita, simpukoita ja lasihelmiä.

3. Kastele kasvit kohtuudella istutuksen jälkeen, ja jatkossakin varo kastelemasta liikaa. Kaktukset ja mehikasvit viihtyvät parhaiten, kun kastelet kerralla kunnolla ja annat kasvualustan kuivahtaa välissä.

Kuvat: Suvi Laine

Avainsanat

Keskustelu

Hei!
Tarvitsisin vinkkejä kivipuutarhan perustamiseen, paikka on hiekkarinne ja erittäin kuuma paikka.

Istutuskohtiin lisätään multaa, kasvista riippuen miten paljon. Paljon löytyy kasveja tuollaiseen paikkaan esim. mehikasvit, verikurjenpolvi, ajuruohot, rikot, kissan- ja harakankello, marunat jne. Pensaita hanhikki ja kurttulehtiruusu

Moi! mä kysysin mehikasvien kastelusta. kannattasko niitä kastella kerran viikossa / kahessa? Kun minulle ostettiin kasveja omaan huoneeseeni ja haluaisin pitää sen hyvässä kunnossa. Ja kannattaisiko minun siirtää se pois viileän ikkunan luota? :))

Hei! On kokemusta mehitähden hoidosta,en kastelisi edes kertaa viikossa sillä se ei käytä vettä nimeksikään tein itse virheen joulun aikaan kun yhdelle heittelin vettä silloin tällöin sitä meni hieman lehtihankaankin sillä tähtönen
oli hyvin kasvanut ja purkki oli täynnä toista lakkasin heti kastelemasta jonka olin ostanut myöhemmin märäntyneen jouduin heittämään pois kun kesällä vien niitä kukkapenkkiin siellä ne on kyllä viihtynyt ja viimekesänä kukkivatkin hienosti siis vettä hyvin harvakseltaan, onnea matkaan!!!!!!

Kommentoi juttua: Tee itse mehikasviasetelma

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X