Terassin uudistus ylitti odotukset

Saimme terassille lisäsuojaa seinien rimoituksella. Ukilta peritty pläkkisaavi ja oma aurinkotuolinikin löysivät paikkansa puutarhassa.

Viikon päästä on rippijuhlat ja selvittiin lämminvesivaraajan aiheuttamista ongelmista. Varaajasta petti pariin kertaan vesiletkut ja viikonloppuna saatiin nauttia vain kylmästä vedestä – vieraita Sveitsistä – siis eksotiikkaa kylliksi. Se on sitä omakotiasumisen ylellisyyttä 😉

Myös terassin uudistaminen venyi viime metreille, mutta uudistus kyllä ylitti odotukseni. Saimme lisäsuojaa tien suuntaan seinien rimoituksella, mutta vielä pitää korkeutta nostaa sisäänkäynnin kohdalta. Kunhan ehditään, tehdään tämä loppuun sitten syksymmällä. Tarkoituksena on, että rimoituksen ulkopuolella asennetaan lasit: ei sitten tuule viima syksyllä eikä lumi pöllyä Tyyne-koiramme valtakuntaan.

Koska projektit tuppaavat laajentumaan, sain talon tyhjään kulmaan illan viimeisiin auringonsäteisiin tilan omalle aurinkotuolilleni. Samalla maisemoin tylsän sadevesikaivon. Kaivon ympärille kerättiin röykkiö luonnonkiviä ja niiden keskelle laitettiin se vanha suihkukaivo, joka on tehty vanhaan maitotonkkaan.

Lue myös: Aiotko rakentaa terassin? Lue ensin tämä juttu – vinkeillämme voit säästää satasia

Ukilta perittyä

Olen jo melkoisen harjaantunut vanhan tavaran vainuaja. Vuosia sitten maalla huomasin tuon ukin ulkovesikerääjän, ihanan pläkkisaavin. Nyt muutama muukin peritty pläkki koristaa puutarhaani.

Iso pläkkisaavi saa tänä vuonna koristuksensa valkoisista ja liloista kelloköynnöksistä, joita keväällä istuttelin ja vaalin ikkunalaudallani. Jotta saavi pysyy hyvin kiviröykkiössä, käänsin vanhan ja tarpeettoman betonisen aurinkovarjon jalan väärinpäin. Metallinen jalka vain maahan ja taso ei takuulla keiku.

Vehreyttä kasveilla

Kesällä voi huoletta siirtää sisäkasvejakin ulos. Tänä vuonna siirsin pitkät, roikkuvat Hoyat (Himalanjanposliinikukat) omenapuuhun keikkumaan. Naapurin lapsenlapset kävivät niitä ihastelemassa, kun luulivat, että puussamme kasvaa liaaneja – siltä ne juuri näyttävätkin.

Terassin valokatetta tukevien tylsien pylväiden juureen olen istuttanut villiviinit, jotka aikanaan kätkevät sisäänsä pylväät ja tekevät terassista vihreän keitaan.

Vehreyden luomiseksi toinen hyvä vaihtoehto on ruukkupuutarha. Silloin voi hyödyntää nurkissa lojuvia erilaisia ruukkuja ja tehdä niistä hauskoja sommitelmia ympäri pihaa. Ja ruukkuja siirtelemällä voi yllättää perheensä vaikka päivittäin.

Lähdenkin tästä nauttimaan illan viimeisistä auringonsäteistä uudelle pikkupatiolleni. Otan mukaani piirustuslehtiön siltä varalta, että ajatuksiini putkahtaa taas uusia ideoita toteutettavaksi.

Niistä kerron kyllä sitten heti sinullekin,

Sari

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Terassin uudistus ylitti odotukset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X