Ulkokukat voi talviseen kukka-asetelmaan jopa spraymaalata! 

Ulkokukat saavat talviaikaan kestää lunta, pakkasta ja tuulta. Kestävän talvikukka-asetelman teet ulos talventörröttäjistä ja puutarhan kuihtuneista kukinnoista.

Ulkokukat voivat talvella olla muitakin kuin kanervia ja havuja! Hyödynnä puutarhan kuivakukat näyttävissä asetelmissa. Puutarhan kuivuneista kukinnoista, oksista ja lehdistä saa tehtyä upeita ja kestäviä asetelmia.

Keskikesällä kukkiva pihlaja-angervo leviää pihoissa lähes riesaksi asti maajuuriensa avulla. Se kannattaakin leikata säännöllisesti alas. Käytä leikattu pihlaja- tai pajuangervo talviseen aikaan ulkokukissa kuivana.

Lue myös: Kanervan hoito: Näin saat kanervat kestämään – tutustu myös eri lajeihin

Pihlaja-angervon kukinto on näyttävä kuivuneenakin ja sopii mainiosti talvella ulkokukaksi.

Pihlaja-angervon kukinto on näyttävä kuivuneenakin ja sopii mainiosti talvella ulkokukaksi.

Ulkokukat saavat talviasetelmassa spraymaalilla uuden värin

Terassikukissa parhaiten säilyvät ne talventörröttäjät, joissa ei ole syötävää oraville eikä talitinteille. Tämä talvinen versio yksilaji-istutuksesta on kuin talveen sovitettu orvokki-istutus. Kukintoja spraymaalattiin kuparinvärisiksi, ja asetelman pohjaan tuotiin vaaleutta kuivuneella kotkansiipisaniaisella. Kukkalaatikko on yksinkertaisen tyylikäs pronssin ja mustan sävyissä. Sitä voi tuunata näyttävämmäksi lisäämällä asetelmaan patterivalot sekä esimerkiksi pakkasenkestäviä koristeita.

Nikkaroi jämälaudoista uusi parvekelaatikko, taittele ylimääräisestä jyrsijäverkosta teline kukille tai hae tuunattava astia kierrätyskeskuksesta ja maalaa se. Moderni laatikko rakennettiin raakalaudasta ja peitelistasta, sekä maalattiin Annie Sloan Athenian Black -kalkkimaalilla.

Tämä istutus ei palellu tai halkaise ruukkua tai parvekelaatikkoa!

Ulkokukat kootaan talviseen asetelmaan parvekelaatikkoon tai ruukkuun. 

Ulkokukat kootaan talviseen asetelmaan parvekelaatikkoon tai ruukkuun.

Lue myös: Paratiisi takapihalla: Kukkia syksyn ruukkuihin ja parvekelaatikoihin

Juttu on julkaistu Kotiliesi 22/19.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ulkokukat voi talviseen kukka-asetelmaan jopa spraymaalata! 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X