Voikukat

Voikukka ja 4 muuta yllättävän kaunista rikkaruohoa, joita kannattaa hyödyntää kukkakimpuissa

Kerää rikkakasvit kimpuiksi, ja näe niiden paitsi ilmainen myös herkkä kauneus. Kuka olisi uskonut, että ylikukkinut voikukka voi olla näin näyttävä ilmestys?

Voikukan hahtuvaiset pallot ovat herkkää katseltavaa. Kerää muutama voikukan hahtuvainen siemenpallo, mutta ole ajoissa liikkeellä. Jos siemenet ovat jo tarpeeksi kypsiä, ne lentävät hetkessä taivaan tuuliin. Suihkauta hahtuvapallo hiuslakalla tai fiksatiivillä, joka pitää siemeniä paremmin paikoillaan. Sujauta lasikuvun alle suojaan.

Lue myös: Rikkaruohojen kitkeminen on helpompaa, kun torjut rikkaruohot etukäteen – poimi vinkit!

Voikukka lasikuvussa

4 muuta kasvia, joita kannattaa hyödyntää kimpuissa

Lupiini

Lupiini valloittaa tienpientareita ja vie jalansijaa herkemmiltä kotoperäisiltä niittykukiltamme, joten kukaan ei pahastu vaikka keräisit lupiinia jättikimpuksi. Lupiini ei kainostele ulkonäöllään, vaan tekee näyttävät kukkavarret, jotka eivät todellakaan jää huomaamatta.

Lupiini

Metsävadelma

Metsävadelman versot ovat kauniita kimpuissa ja kransseissa. Ne sopivat hyödynnettäväksi oikeastaan milloin vain, heti alkukesän raikkaanvihreänä, kesän runsaudessa, syksyn punertamina tai paljaan ruskeina ja kuivina.

Metsävadelma

Heinät

Yhdistä heinäkimppuun erilaisia heiniä, jolloin saat kimppuun hentoisesti erilaista struktuuria ja sävyjä. Suolaheinän kukkavarret kukittavat kimppua lisää ja tuovat ripauksen punertavaa sävyä.

Heinät

Kotkansiiven lehdet

Kotkansiiven lehti on kuin näyttävä sulka. Muutamasta lehdestä saa komean vihreän lisän kimppuihin. Lehdet koristavat kimppuja ja kransseja myös syksyllä.

Kotkansiipi

Juttu on julkaistu Maalla-lehdessä 4/2020.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Voikukka ja 4 muuta yllättävän kaunista rikkaruohoa, joita kannattaa hyödyntää kukkakimpuissa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X