Kodinhoito

Rosteripinnat puhtaiksi

Ruostumaton teräs on suosittu materiaali uusissa keittiöissä, mutta sen puhtaanapito vaatii tarkkuutta.

Sormenjäljet poistetaan teräspinnalta tuoreeltaan kostutetulla mikrokuituliinalla tai astianpesuaineveteen kastetulla puhdistusliinalla. Peilikirkkaat teräspinnat saadaan puhtaaksi myös ikkunapesuaineella.

Pinttynyt lika lähtee erityisesti metallipinnoille soveltuvin erikoispuhdistusainein. Teräspintojen puhdistus- ja kiillotusaineet sopivat sisustuspinnoille. Erittäin likaisen pinnan voi puhdistaa rasvalikaa irrottavalla yleispuhdistusaineella ennen teräspuhdistusaineen käyttöä.

Silikonia sisältävät tuotteet helpottavat puhdistusta ja niiden vaikutus kestää muutamasta päivästä viikkoon. Silikonipitoisen puhdistusaineen saa poistettua saippuavedellä. Kiillotusvahat muodostavat teräspinnalle kestävän vahakerroksen, joka helpottaa puhdistusta. Sen saa poistettua täysin vain alkoholilla.

Astianpesualtaasta vaikea lika, kuten rasva ja kahvin tai teen jättämät jäljet, irtoavat tahnamaisella puhdistusaineella (esimerkiksi Cif cream). Voit myös levittää tiskialtaaseen ja -pöydälle ensin pyykinpesupulveria ja hangata kostutetulla tiskiharjalla. Huuhtele ja pyyhi pinnat lopuksi kunnolla. Kovan veden alueilla pinta on hyvä pyyhkiä puhdistuksen jälkeen kuivaksi.

Teräksiset ruokailuvälineet kirkastuvat kiehauttamalla ne pyykin- tai koneastianpesuainevedessä. Huuhtele huolellisesti.

Melaminihartsiset ihmesienet (esimerkiksi Vileda Miraclean ja Swiffer Magic Eraser) sopivat ksotutettuina myös teräspintojen puhdistukseen.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Rosteripinnat puhtaiksi

Rosteripintaiset kodinkoneet

Minä koitin poistaa liima jälkiä rosteripintaisesta pakastimesta (jossa anti-fingerprint-pinnoite ilmeisesti) fairyvedellä ja pehmeällä liinalla ja ihmesienellä, tuloksena fairystä ja pehmeästä liinasta naarmuja, ihmesienestä harmaa pinta. Millä pinnan saa kuntoon?!?!

RiiMar

Jos rosteripinta on ihmesienen naarmuttama sitä pintaa tuskin enää saa kuntoon. Ei fairy sitä ole naarmuttanut. Liimajäljet saa poistettua hienosti tavallisela ruokaöljyllä kostutetulla pehmeällä talouspaperilla. Älä käytä uusiotalouspaperia koska siinä voi olla jotain naarmuttavia ainesosia mukana.
Ruokaöljy ”liuottaa” liima-aineen. Sen jälkeen rosteripinnan voi pestä aivan lämpiällä vedellä ja kuivata.

Mjää

Ihmesienissä on hankaavia ainesosia. En käytä kuin ”hätätapauksessa”, kun pinta on jo karhentunut ja lika pinttynyt. En käyttäisi myöskään esim uudehkoon pesualtaaseen. Kun pinta karhentuu, lika tarttuu entistä helpommin.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.