Silkkivaatteen hoito

Silkki on herkkä luonnonkuitu, joka tuntuu miellyttävältä iholla. Se myös sitoo kosteutta ja eristää hyvin lämpöä.

Silkistä saa näyttäviä juhlavaatteita ja miellyttäviä alusasuja, jotka pysyvät oikein hoidettuna kauniina ja käyttökelpoisina pitkään.

Silkkivaatten hoito

Silkkivaatteet tarvitsevat erityisen huolellista hoitoa, jotta ne säilyttävät pehmeytensä ja muotonsa.

Silkki kestää huonosti hikeä ja parfyymejä. Värjättynä se myös päästää herkästi väriä. Käytön jälkeen silkki tuuletetaan ja pestään tarvittaessa.

Noudata aina silkkivaatteessa olevaa pesuohjetta. Jotkin silkkilaadut eivät kestä vesipesua vaan ne täytyy pestä kemiallisesti pesulassa. Tuuleta silkkivaatteet käytön jälkeen ja säilytä ne ilmavasti kuivassa paikassa.

Silkkivaatteen peseminen

Valitse silkille tarkoitettu hienopesuaine.  Älä käytä valkaisuaineita äläkä liota silkkiä. Pese silkkivaatteet ja asusteet mieluiten käsin. Jos vaate kestää konepesua, valitse hellävarainen silkinpesuohjelma.

Käsin pestäessä valmista ensin pesuaineliuos väljään ja haaleaan veteen. Silkki ei kestä kuumaa vettä.  Upota vaate veteen ja puristele sitä hellävaraisesti. Älä väännä tai venytä. Huuhtele runsaassa, haaleassa vedessä useaan kertaan.

Silkki kestää kevyen linkouksen. Kuivata silkkivaate aina ilmavasti tasolla, ei auringonvalossa tai kuivausrummussa.

Silkki siliää helposti. Silitä raudan miedoimmalla lämmöllä kankaan nurjalta puolelta. Älä suihkuta silkille vettä, koska se jättää siihen jälkiä.

Teksti: Senja Jääskeläinen

Avainsanat

Keskustelu

Kiinassa matkustaessani kävin myös silkkikutomossa ostamassa itselleni silkkiä Siellä kerrottiin, että paras tapa pestä silkkiä on shampoolla (hajuton) eikä hienopesuaineella.Olen tehnyt niin, eikä silkkivaatteistani ole lähtenyt väri eikä kiilto.
Kiinalaiset eivät pese kovin usein silkkiiä. Pesu kerran vuodessa esim. silkkilakanoille, mutta tuulettavat sitäkin useammin. En kylläkään itse ole noudattanut viimeiksi mainittua ohjetta. 🙂

Kommentoi juttua: Silkkivaatteen hoito

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X