Ripeys on valttia, kun haluat poistaa marjatahrat tehokkaasti. Nappaa nämä vinkit, joiden avulla tulee nopeasti puhdasta jälkeä!

Nujerra tahra kiehuvalla vedellä

Helpoimmillaan tahra puhdistuu kaatamalla kankaalle kiehuvaa vettä. Kikkaa kannattaa testata etenkin, kun tahra on tuore.

Pingota kangas tiukaksi ja tähtää runsaasti kiehuvaa vettä tahran päälle. Älä kastele tahraa tai pese vaatetta ennen käsittelyä. Sillä selvä!

Marjatahrat puhdistuvat näillä vinkeillä!Esipese kangas sappisaippualla

Jos pelkkä kiehuva vesi ei riitä, marjatahra kannattaa kostuttaa ja käsitellä sappisaippualla. Anna saippuan vaikuttaa vartin ajan ja toista käsittely tarvittaessa. Pese tekstiili lopuksi pesuohjetta noudattaen mahdollisimman kuumassa lämpötilassa.

Sappisaippuan sijasta voi kokeilla myös astianpesuainetta ja nestemäistä pyykinpesuainetta.

Valkaise tekstiili

Jos muu ei auta, voit turvautua tekstiilin valkaisuun pesuohjeen sen salliessa. Kemiallisen valkaisun lisäksi voit kokeilla myös ruokasoodaa tai jättää kankaan aurinkoon haalenemaan.

Auringonvalossa tapahtuvan valkaisun ideana on kuluttaa vaaleaan tekstiiliin pesun jäljiltä jäänyt tahra pois. Jotta käsittely onnistuu, tekstiilin tulee sietää pitkäaikaista altistamista auringon valolle. Vaaleat tekstiilit kestävät yleensä auringonvaloa hyvin, mutta tummemmat värit saattavat haalistua käsittelyssä.

Lähteet: Martat, Siivous.info, Valio

Lue myös:

10 vinkkiä: Ruokasooda on siivouksen superaine – näissä sitä kannattaa hyödyntää!
Mustikka vai mansikka – tai ehkä joku yllättäjä? Äänestä paras kotimainen marja
Mustikka on maukas ja terveellinen marja – katso maistuvat ohjeet ja säilöntävinkit!
Mansikka ja raparperi sopivat ihanasti yhteen  – katso ohjeet