Sisustus Tilaajille

4 syytä, miksi sinunkin makuuhuoneesi tarvitsee sängynpäädyn

Sängynpääty tuo makuuhuoneeseen uutta ilmettä. Se voi olla osa sänkyrunkoa, irtopääty tai vaikkapa maalattu alue seinässä.

Makuuhuone on usein sitä levollisempi paikka nukkua, mitä vähemmän tavaroita sinne tuodaan. Tila jää kuitenkin helposti jopa liian valjuksi, jos ainoa isompi kiintopiste on sänky.

Sängynpäädyllä voit muuttaa koko tilan ilmeen – ja on siitä hyötyäkin! Aina sängynpäädyn ei tarvitse olla kiinteä kaluste, vaan se voi olla myös visuaalinen.

1. Rajaa sängyn paikka

Mitä suurempi tila, sitä yksinäisemmältä laatikolta sänky tilassa näyttää. Sängynpäädyllä sänky ankkuroidaan tilassa paikoilleen.

Sängynpäädyn avulla voidaan myös tasoittaa tilan mittasuhteita. Isossa makuuhuoneessa ylikokoinen, korkea ja sänkyä leveämpi, sängynpääty saa sängyn näyttämään kookkaammalta ja tilaan sopivammalta.

Pienessä tilassa suuri sängynpääty voi saada tilan näyttämään ahtaalta – ellei sängynpäätyä ulota aivan seinästä seinään, jolloin elementti näyttää olevan osa seinää.

Pienessä tilassa sävyharmonia auttaa, ja seinien kanssa samaa sävyä oleva sängynpääty tuo kolmiulotteisuutta tilaan. Pienissä tiloissa kannattaa muistaa myös pystylinjojen visuaalinen tilaa korottava vaikutus ja vaakalinjojen leventävä vaikutus. Kapeassa makuuhuoneessa sängynpäädyn (tai koko taustaseinän) vaakaraidallisesta verhoilusta on apua tilan visuaalisessa leventämisessä.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.