Sisustus Tilaajille

Sisustusarkkitehdin 60-luvun henkeen suunnittelema designkoti on kymmenenkin vuoden jälkeen yhä ajaton

Nipa ja Maj-Lis Ronikonmäen paritalokoti Espoossa hurmaa valoisuudellaan ja designklassikoillaan. Näin rento on Nipan sisustus- ja keräilyfilosofia.

”Olemme asuneet tässä 24 asunnon paritaloyhtiössä Espoon Tapiolassa kymmenen vuotta. Vuonna 1965 rakennettu koti sijoittuu atriumpihan ympärille U-mallisesti ja joka suuntaan vehreään ympäristöön avautuvat ikkunat antavat sisälle runsaasti päivänvaloa.

Olemme paritalon toiset asukkaat. Remontin suunnitteli sisustusarkkitehti Ilkka Mälkiäinen. Remontissa muokattiin pohjaa avaamalla ruokailutilaa, uusimalla keittiö, sauna ja kylpytilat kokonaan ja muuttamalla sisäänkäynnin paikkaa. Uusimme lattiat, katon ja raikastimme seinäpinnat valkoisella nykypäivään. Myös asunnon koko sähköistys uusittiin. 

Olemme edelleen tyytyväisiä sekä Ilkan ajattomiin ehdotuksiin että omiin valintoihimme. Koti näyttää yhä ajankohtaiselta.

Veikko Malmion suunnittelema paritaloyhtiö Espoon Pohjois-Tapiolassa valmistui vuonna 1965.
Veikko Malmion suunnittelema paritaloyhtiö Espoon Pohjois-Tapiolassa valmistui vuonna 1965. Kuva: Jaanis Kerkis
Atriumpihan suojassa on kirsikkapuun hyvä kasvaa. Pihan laatat ovat travertine-laattoja. Pöytäryhmä on Askon Amigo 70-luvulta. Takkaa voi myös ulkoapäin.
Atriumpihan suojassa on kirsikkapuun hyvä kasvaa. Pihan laatat ovat travertine-laattoja. Pöytäryhmä on Askon Amigo 70-luvulta. Takkaa voi myös ulkoapäin. Kuva: Jaanis Kerkis
Olohuoneen toisessa päädyssä on lukunurkkaus. Kehyksissä olevat työt ovat pääosin kotimaistagrafiikkaa. Maj-Lis on eläkkeellä oleva kuvataideopettaja, hänen oma työnsä on oikeassaalareunassa. Tuolit ovat Harry Bertoian 1952 suunnittelemaa Diamond-sarjaa.
Olohuoneen toisessa päädyssä on lukunurkkaus. Kehyksissä olevat työt ovat pääosin kotimaista grafiikkaa. Maj-Lis on eläkkeellä oleva kuvataideopettaja, hänen oma työnsä on oikeass aalareunassa. Tuolit ovat Harry Bertoian 1952 suunnittelemaa Diamond-sarjaa. Kuva: Jaanis Kerkis

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.