Sisustus

Anna joululahja, josta on iloa pitkään – nämä 10 lahjaa ovat käytännöllisiä ja kestävät aikaa

Joululahjaksi kannattaa antaa asioita, jotka ovat kestäviä, klassisia ja tarpeellisia. Keräsimme käytännöllisiä ja tyylikkäitä lahjoja alta 20, 60 ja 120 euron.

Käytännöllinen joululahja on sellainen, joka on tarpeellinen, pitkäikäinen ja kestävä. Kukapa ei haluaisi antaa tai saada sellaisia?

Lue myös: Aineeton joululahja x 10: Mitä antaa joululahjaksi aikuiselle, joka ei halua lisää tavaraa?

Kokosimme käytännölliset joululahja kolmesta eri hintaryhmästä. Näistä Dekon vinkeistä löydät pitkään iloa antavat joululahjat jokaiseen pakettiin!

Alle 20 euroa: käytännöllinen joululahja halvalla

Edulliset mutta laadukkaat joululahjat eivät ole salatiedettä, vaan ehkä jopa niitä järkevimpiä.

Lähde liikkeelle lahjan saajan keittiöstä: olisiko siellä jokin pieni väline tai astia, jota henkilö todella tarvitsee? On paljon ruoanlaittovälineitä, joita tarvitsee silloin tällöin, mutta koska ne eivät ole päivittäisessä käytössä, niitä ei muisteta hankkia.

Kysy siis ystävältäsi tai perheenjäseneltäsi suoraan, puuttuuko häneltä puukapustoja tai sitruunanpuristinta. Sido rusetti ympärille ja täydellinen hyötylahja on valmis!

Edellinen pätee hyvin myös konttoritarvikkeisiin ja joulukoristeisiin: tuotteet ovat kivoja, ja kaikkein kivoimpia ne ovat silloin kun niitä tarvitaan!

Tyylikkäitä kyniä ei ole koskaan liikaa. Kauniissa paketissa niistä tulee oiva lahja. Monographin värikäs kuulakärkikynäsetti 15 e, Royal Design. Kuva: Monograph.
Hayn Kitchen Market-mallistossa on runsaasti kauniita keittiötarvikkeita. Kauniit raastimet 19 e/2 kpl, Finnish Design Shop. Kuva: Hay.
Joulukoristeet ovat parhaimpia silloin kun ne on saatu lahjaksi tai perintönä, jolloin niihin liittyy jokin tarina. Mifukon uniikit lintukoristeet veistetään ja maalataan käsin työpajassa Nairobin laitamilla, 7 e. Kuva: Uupi Tirronen.
Tyylikkäät ruokapaketit ovat aina toivottuja ja edullisia lahjoja. Pastan ystävä ilostuu varmasti hauskoista hiuspastoista, 7,50 e, Mijohome

Alle 60 euroa: laadukkaita ja käytännöllisiä joululahjoja kotiin

Kun käytettävä rahasumma hieman nousee, valikoima laajenee. Monien designbrändien tuotteita saa alle 60 eurolla, mutta muista valita sellainen mistä on hyötyä. Designtuotteet myös säilyvät sukupolvelta toiselle.

Lue myös: Mitä joululahjaksi sisustajalle? Katso Dekon toimituksen 34 vinkkiä!

Laadukas kodin elektroniikka on aina toivottu lahja, esimerkiksi monet perushyvät bluetooth-kaiuttimet ovat tässä hintaluokassa.

Monet haaveilevat myös perinteisistä, aidoista materiaaleista valmistetuista tuotteista ja käsitöistä, mutta niitä ei raaskita itse ostaa. Niiden ostaminen tukee myös kotimaista käsityöperinteen säilymistä ja työllisyyttä.

Matti Klenellin Iittalalle suunnittelema Nappula-ruukku nostaa kasvit uudelle tasolle, alkaen 59 e. Se on saatavana myös valkoisena ja beigen värisenä. Kuva: Timo Junttila.

 

 

Supertyylikäs aGo-bluetooth-kaiutin on täydellinen retkikumppani vaikka rannalle ja metsään, 39,95 e, Kreafunk. Kuva: Kreafunk
Keittiössä viihtyvä ihastuu Marimekon esiliinoihin. 40 e, . Kuva: Marimekko

Alle 120 euroa: harkittuja, käytännöllisiä hankintoja

Jokaisella on tavaratoiveita, joihin ei itse ihan raaski laittaa rahaa, mutta joita kovasti haluaisi ja tarvitsisi.

Designvalaisimia ja pieniä kodinkoneita saa jo näillä hinnoin. Kodinkoneet auttavat arjessa kun taas designvalaisimet ovat elinikäisiä hankintoja.

Lahjansaajan harratukset kannattaa myös huomioida. Satasella pystyy jo hyvin osallistumaan jonkin välineen suuremman hankintaan tai ilahduttaa jollain oheistuotteella.

&Traditionin soman Setago-valaisimenvoi viedä vaikka parveketta valaisemaan, joten se on hyötylahja kesät talvet. 98 e, Finnish Design Shop. Kuva: Yellows.dk.
Vihdoinkin vedenkeitin, jota sisustajakin voi pitää esillä! Alessin Plisse-vedenkeitin on saatavana neljässä eri värissä, 75 e, Alessishop. Kuva: Alessi.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Anna joululahja, josta on iloa pitkään – nämä 10 lahjaa ovat käytännöllisiä ja kestävät aikaa

1

555

Sinun täytyy kommentoidaksesi.