Asuntomessut 2022 rakennetaan Naantaliin luonnon ehdoilla

Naantalin Luonnonmaan Asuntomessujen näyttelyalueella on 35 näyttelykohdetta. Asuntomessut järjestetään heinä-elokuussa.

Naantalin asuntomessualue on nimetty Lounatuuleksi, ja sinne tulee 20 omakotitaloa, kaksi rivitaloyhtiötä, paritaloja, erillistaloja sekä loma-asuntoja. Rakennustyöt pyritään hoitamaan siten, että alueen, Luonnonmaan, luonto kärsisi mahdollisimman vähän. Kalliota on louhittu ja puita kaadettu säästeliäästi.

Luonnon keskelle ja ehdoilla rakentuva messumaisema onkin ainutlaatuinen, sillä kalliot ja mäntymetsä ovat konkreettisesti talojen pihoissa.

Rakennuttajia on toistakymmentä, ja monet ovat valinneet materiaaliksi hirren. Esimerkiksi kaikki rannan vapaa-ajan asunnot ovat hirsirakenteisia. Lisäksi mukana on puu-, kivi- ja CLT-taloja.

Naantalin asuntomessualueen rakentaminen alkoi syyskuussa 2021. Komea mäntymetsä kehystää taloja.

Oma aurinkovoimala luottaa ”Naantalin aurinkoon”

Vuoden 2022 asuntomessualueelle tulee oma aurinkovoimala, jonka luvataan tuottavan ”Naantalin auringon” avulla sähköä yli oman tarpeen. Myös maalämpö ja maaviilennys ovat käytössä taloissa.

Asuntomessualueen yksi neljästä pääteemasta onkin luonnon kunnioitus. Muut teemat ovat aurinkoenergian edelläkävijä, koti saaressa kaupungin kyljessä ja onnellisuus.

Asuntomessut Naantalissa järjestetään 15.7.-14.8.2022.

Avainsanat

Keskustelu

Rakentaminen luonnonkauniille paikalle ei kunnioita luontoa vaan päinvastoin turmelee sen täydellisesti. Luonnon kunnioittaminen tarkoittaa sen jättämistä rauhaan, mutta kaikki halutaan nykyään signaloida päinvastoin ja kansa nielee sen, koska kukaan ei halua olla ilonpilaaja.

Kommentoi juttua: Asuntomessut 2022 rakennetaan Naantaliin luonnon ehdoilla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X