Sisustus Tilaajille

Haasteena minikeittiö – lue, kuinka otat tilasta kaiken irti

Pieneen tilaan suunniteltavassa keittiössä on painotettava tärkeimpiä toimintoja ja panostettava muunneltavuuteen.

Minikeittiön suunnittelu alkaa omien tarpeiden listaamisesta. Mikä kaikki on ehdottoman tarpeellista keittiössä, mikä voidaan jättää pois? Esimerkiksi, jos keittiössä on tiskikone, voidaanko työskentelytilaa lisätä valitsemalla vain pieni allas? Tai valitaanko integroitava vai vapaasti seisova jääkaappi?

Onko kaikki paistinpannut, veitset saatava laatikoihin vai voisiko kaappeihin ja laatikoihin vapauttaa tilaa asettelemalla keittiötarvikkeita naulakoihin? Tarvitaanko erikseen mikro ja uuni vai pärjätäänkö vain toisella tai näiden yhdistelmällä? Valinnat riippuvat muun muassa siitä, kuinka paljon keittiössä laitetaan ruokaa.

Kevytrakenteinen taso keittiön edessä toimii ruokapöytänä ja lisätyötasona, mutta ei tuki näkymää.
Kevytrakenteinen taso keittiön edessä toimii ruokapöytänä ja lisätyötasona, mutta ei tuki näkymää. Kuva: Aleksi Niemelä

Jos astioita ja ruokatavaroita on vähän, voi keittiön ilmettä keventää valitsemalla syvyydeltään tavallista kapeammat alakaapit. Kymmenen senttiäkin lisää lattiatilaa on pienessä tilassa paljon.

Kannattaa hyödyntää myös koko huonekorkeus ja jatkaa kaapistoja kattoon asti. Yläkaappien runkoja voi asentaa useamman päällekkäin tai tilata puusepältä kalusteet mittojen mukaan. Korkealla oleviin kaappeihin on hyvä säilöä astiat tai tavarat, joita tarvitsee harvoin, koska niiden avaamiseen voi tarvita jakkaran avuksi. Säilytystilaa saa lisää, jos korkealle valitsee täyssyvät kaapit, joihin esimerkiksi talouspaperirullasäkki mahtuu helposti.

Alakaapeissa on tingitty syvyydestä, mutta on saatu silti hyvää säilytystilaa keittiön pienemmille tavaroille ja laskutaso. Avohyllyillä ilme on sisustetumpi ja kevyempi.
Alakaapeissa on tingitty syvyydestä, mutta on saatu silti hyvää säilytystilaa keittiön pienemmille tavaroille ja laskutaso. Avohyllyillä ilme on sisustetumpi ja kevyempi. Kuva: Vanessa Forsten
Keittiö on sijoitettu alkoviin, jolloin iso huonetila jää oleskelulle ja nukkumiselle. Vaalean keittiön kiiltävät kaapit tuovat lisää valontuntua.
Keittiö on sijoitettu alkoviin, jolloin iso huonetila jää oleskelulle ja nukkumiselle. Vaalean keittiön kiiltävät kaapit tuovat lisää valontuntua. Kuva: Vuokko Salo

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.