Sisustus

Helsingin uudet sisustusliikkeet

Sisustajan uudet osoitteet löytyvät aivan Helsingin ydinkeskustasta. Jos etsit lattiaa, huonekaluja, kodintekstiilejä tai pikkutavaraa, pidä mielessä nämä osoitteet.

Katse lattiaan

Pääkaupungin sisustusliikeet ovat saanet täydennystä. Laadukkaista puulattioistaan tunnettu Timberwise on avannut showroomin, jossa on nähtäville koko lankkuparkettimallistonsa. Sisustuksessa on esillä myös lattiavalmistajan oheistuotteita. Seiniä verhoilee Ville Kokkosen suunnittelema puupaneeli. Kalustus on toteutettu Ville Kokkosen penkeillä ja Harri Koskisen muotoilemilla tuoleilla ja pöydän pukkijaloilla.

Galleriamaisen tilan on suunnitellut Joanna Laajisto ja showroom on avoinna niin kuluttajille kuin ammattilaisillekin.

Timberwise, Erottajankatu 5, Helsinki, timberwise.fi

Timberwisen liike
Timberwisen liike
Kuvat: Timberwise

Klassikkoruutuja

Vuoden tekstiilitaiteilijaksi valittu Johanna Gullichsen on avannut uuden isomman liikkeen, jossa kudotut kankaat ja niistä valmistetut tyynyt ja muut pientuotteet pääsevät hienosti näkyville. Liikkeen ilmeestä vastaa suunnittelutoimisto Poiat.

Pientuotteista löytyy hienoja laukkuja ja uutuutena ovat Terhi Pölkin kanssa yhteistyössä suunnitellut tennarit ja babouche-tossut.

Johanna Gullichsen, Erottajankatu 1-3, Helsinki, johannagullichsen.com

Johanna Gullichsen
Johanna Gullichsenin mallistoa
Kuvat: Nico Backström

Skandityyliä

Jos etsit pohjoismaista muotoilua, oikea osoite on Nomart. Esillä on laatukalusteita yrityksiltä kuten Gubi, Fritz Hansen, Carl Hansen & Son, Fredericia ja Louis Poulsen.

Samassa talossa toimii myös Kartellin lippulaivaliike ja Juuri-ravintoloisen operoima kahvila ja lounaspaikka.

Nomart, Kasarmikatu 21, Helsinki, nomart.fi

Nomartin liike
Kuva: Pekka Holmström / Otavamedia

Kaunista arkea

Pohjanmaalainen Hakola on viime vuosina nuorentanut ilmettään. Sohvien ja lepotuolien lisäksi mallistosta löytyy muun muassa trendikäs divaani. Yritys satsaa myös nuorten suunnittelijoiden ideoihin, joihin kuuluvat kivat sisustuksen pientuotteet kuten hyllyt ja peili.

Hakola, Fredrikinkatu 28, Helsinki, hakolahuonekalu.fi

Hakolan divaani
Hakola
Kuvat: Hakola

 

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helsingin uudet sisustusliikkeet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.