Sänky kuin hotellissa! Petausguru näyttää, kuinka teet omaan vuoteeseen täydellisen hotellipetauksen

Scandic Grand Central -hotellin emäntä Heli Turunen vinkkaa, miten ylellisen hotellitunnelman saa loihdittua kotimakkariin. Katso videolta, kuinka hotellipetaus tehdään vaihe vaiheelta.

Upottavan muhkea vuode, isot tyynyt ja rapeat ylelliset lakanat. Näistä elementeistä syntyvät hotellien kutsuvat vuoteet, joissa mieluusti nukkuisi jokaisen yönsä.

Vaikka hotellin muhkeisiin sänkyihin pääsisi vain harvakseltaan yöksi, hotellinomaista tunnelmaa on helppo luoda omaan makuuhuoneeseen ja sänkyyn.

Pyysimme Scandic Grand Central -hotellin emäntä Heli Turusta opastamaan vaihe vaiheelta, kuinka täydellinen hotellipetaus tehdään kotona. Turunen on vastannut Scandicin uutuushotellien petaustyylistä – hän siis tietää, kuinka sängystä tehdään ylellinen keidas.

Lue myös: Nämä ovat onnistuneen petauksen 7 kulmakiveä – trendikäs brassailee lakanoilla

Katso videolta, kuinka syntyy täydellinen hotellipetaus

Suosi valkoisia lakanoita, jos haluat kotiin hotellifiiliksen

Hotellipetauksessa lakanoilla on paljon merkitystä. Suosi vaalean sävyisiä, puhtaita puuvillaisia lakanoita. Esimerkiksi puuvillaperkaalilakana ei laskeudu ihonmyötäisesti, vaan jättää ilmaa väliin, mikä luo ihanan viileyden tunteen – aivan kuten hotellisängyssä.

Plussaa on, jos kotoa tai taloyhtiöstä löytyy mankeli, jolla lakanat voi silittää suoraksi. Sileät lakanat tekevät sängystä ylellisen.

Ilmavuutta ja kuohkeutta petaukseen saa untuvatyynyillä ja -peitoilla. Hotelleissa untuva on kuitenkin korvattu allergiasyistä vastaavilla keinokuitumateriaaleilla.

täydellinen hotellipetaus

Kauniisti pedattu vuode kutsuu kellahtamaan. Kuva helsinkiläisestä Scandic Grand Central -hotellista. Kuva: Alina Koskela

Petaa napakasti ja tasaisesti

Petauksen ensimmäinen vaihe on laittaa aluslakana paikoilleen. Petauspatjalla on paljon väliä täydellisessä hotellipetauksessa, sillä se on hotellien sängyissä usein 10 senttiä paksu.

Lue myös: Petauspatja on tärkeä erityisesti 2 syystä – fysioterapeutti kertoo, miten ostat täydellisen petarin

Kun pussilakanaa laitetaan paikoilleen, on tärkeää, että peiton ja lakanan saumat asetetaan kohdilleen. Harva kiinnittää saunoihin huomiota nopeasti pedatessa, mutta juuri tämä on napakan ja tasaisen petauksen salaisuus.

”Jos sauma ei osu peiton reunaan, peitto jää kirraamaan jostain ja se on vaikea saada paikoilleen napakasti. Silloin sitä joutuu kääntämään ja vääntämään”, Turunen sanoo.

Kun pussilakana on paikoillaan, ja peitto makaa vuoteella, peiton yläreuna käännetään kaksin kerroin. Jos peitto on sänkyä leveämpi ja pidempi, ylimenevät osat käännetään peiton alle.

Hotelleissa pussilakanat ovat yleensä peittoa suurempia, sillä lakanat kutistuvat jatkuvasta pesemisestä.

Lue myös Anna.fi:stä: Minkä väriset lakanat kannattaa valita? Makuuhuoneen värit voivat vaikuttaa jopa yöunen määrään

Tyynykasa viimeistelee kokonaisuuden

Tyynyillä on ratkaiseva rooli, eikä niiden määrässä kannata säästellä. Jo kaksi pystyasentoon aseteltua tyynyä tekevät sängystä muhkean näköisen.

Petauksen viimeistelevät valkoinen helmalakana, sisustustyynyt sekä puolipedattu päiväpeitto. Lisää hotellinomaista tunnelmaa saa kauniilla sängynpäädyllä.

”Hotellisänkyjen muhkeus syntyy pienistä yksityiskohdista”, Turunen sanoo.

Avainsanat

Keskustelu

Miksi ihmeessä hotelleissa laitetaan likainen ja usein varmaan lattiallakin pyörivä koristetyyny puhtaiden lakanoiden ja tyynyliinojen keskelle? Joka kerta huoneeseen saapuessani nostan sen heti ’tikun nokassa’ johonkin muualle. Tuskin kovin usein pestään.

Samaa ihmettelen minäkin ja toimin samoin. Monissa hotellihuoneissa ei ole edes laskutilaa ”ylimääräisille” tyynyille, joten lattialle ne sitten joutuvat.

Kommentoi juttua: Sänky kuin hotellissa! Petausguru näyttää, kuinka teet omaan vuoteeseen täydellisen hotellipetauksen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X