Sisustus

Huhtikuun Dekossa: Dekon upeat 15-vuotisjuhlat, kevään kalusteuutuuksien kärki ja neljä ihanaa kotia

Huhtikuun Deko näyttää, mitä sinun pitää tietää kevään kalusteuutuuksista ja bilettää 15-vuotissynttäreitään!

1. Bileet pystyyn: Deko 15 vuotta!

Huhtikuun numerossa kohotetaan skumppalasi jos toinenkin Dekon 15-vuotissynttäreiden kunniaksi. Poimi sisustustoimittajamme Jenni Juurisen jutusta herkulliset väriyhdistelmät ja ideat kotiisi!

Dekon 15-vuotissynttärijuttu kuvattiin 50-luvun henkeen sisustetussa Ravintola Palacessa.
Dekon 15-vuotissynttärijuhlien tyyliin inspiraatio löytyi vastikään Michelin tähdellä noteeratusta . Kuva: Kristiina Kurronen

2. Kevään kalustekärki 2019: Puu, pyöreys ja nahka tekevät paluun

Kevään kiinnostavimmissa kalusteuutuuksissa eturiviin nousevat luonnonmateriaalit, laadukas puu ja funktionalistiset, Bauhaus-koulukunnan innoittamat linjat. Sohvissa uutta on muhkea muoto.

Rottinkipunosta löytyy tuolien lisäksi nyt myös kaapistoista. Verkkomainen ovimateriaali saa kalusteen näyttämään keveämmältä.
Wieniläistuoleista tuttu rottinkipunos näkyy nyt kaikkialla, myös Mathieu Gustafsonin suunnittelemassa tammisessa Air-kaapissa, 1 910 e, Finnish Design Shop.
Uutuuskalusteille tunnusomaista ovat orgaaniset muodot. Barba-sohva on ajanmukaisesti pehmeälinjainen, Niche-nojatuolin läpinapitus näyttää taas uudelta. Siro Bond-hyllykkö on pähkinää. Tiedustelut, Blomer.
Luot hotellityylin kotiin valitsemalla niukkalinjaisia, laadukkaasti verhoiltuja kalusteita.
80-luvulta tutut kromi, mustavalkoinen väritys ja nahka ovat tekemässä paluun. C-linjainen Novel-nojatuoli on uutuus. Tiukka ja muotoja myötäilevä verhoilu korostaa ensi syksynä myyntiin tulevan tuolin muotokieltä.

3. Neljä ihanaa kotia Kaivopuiston kauneimmasta Comojärven säväyttäjään

Nelikymppisten Ullan ja Kallen kaupunkikoti sijaitsee Kaivopuiston sydämessä, pitsihuviloiden keskellä. Koti on täynnä 50-luvun ikonisia designklassikoita, jotka on sujuvasti yhdistetty tämän päivän ja pariskunnan suvuista perittyjen esineiden kanssa. Kotia on remontoitu huolella ja harkiten: makuuhuoneen syvän vihreä sävy ja työhuoneen puupanelointi ovat todellisia sisustajan taidonnäytteitä.

Ullan ja Kallen iso olohuone on täynnä designklassikoita. Vertigo-valaisin kokoaa sisustuksen yhteen ja on itsessään kuin kattoon ripustettu veistos. Kuva: Krista Keltanen
Olohuoneessa on tilaa sohvaryhmälle, takan edessä olevalle Eamesin nojatuolille ja ruokailuryhmälle. Takkaa koristaa Birger Kaipiaisen keramiikkateos. Vertigo-valaisin kokoaa kalusteryhmät, tyylit, muodot ja sävyt suojiinsa. Kuva: Krista Keltanen

Paola ja Pirjo Suhosen vaatebrändi IvanaHelsinki on muuttanut Helsingin keskustasta 70-luvun tiilitaloon Helsingin Marjaniemeen. Palopirtintiellä sijaitsevassa, arkkitehtitoimistonakin palvelleessa, talossa sijaitsevat IvanaHelsingin työtilat, myymälä, olohuone sekä vanhassa uima-altaassa nettikaupan pakkaamo. Paola ja Pirjo sanovat, että talon tyyli ilmentää sekä brändin visuaalisuutta että arvomaailmaa. Suurin osa kalusteista on hankittu kirppareilta tai tuotu vanhasta toimistosta tai Paolan kotoa.

Pirjo sanoo rakastavansa talon avaruutta ja sitä, että jokaisesta huoneesta todella näkee ulos. Tämä toteutuu erityisesti Paolan lempparipaikassa, olohuoneen lasikulmauksessa. Kuva: Kaisu Jouppi

Mari Martikaisen perhe paluumuutti omakotitalosta Itä-Helsingistä kerrostaloon Kallioon. Aiemmin asuntolana toimineen uuden kodin pohja oli kauniisti sanoen sokkeloinen. Kuuden kaadetun seinän jälkeen kotiin oli saatu perheen toivomaa avaruutta. Tarvittiin vielä keittiö- ja kylpyhuoneremontit. Niissä auttoi perhetuttu, elokuvaohjaaja Juhana Manner. Hän rakensi keittiöön ja kylppäriin kiintokalusteet yhdistelemällä vanhoja kalusteita tai niiden osia uusiin runkoihin. Lopputulos on persoonallinen ja viimeistelty.

Pohjois-Italiassa Comossa asuvat suunnittelija Veruska Gennari ja designkaupan parissa työskentelevä Demetrio Zanetti muuttavat parin vuoden välein. Heistä uuden kodin etsiminen ja sisustaminen on ihanaa ja haastavaa. Uusin koti sijaitsee Novocomum-rakennuksessa, jota pidetään yhtenä italialaisen arkkitehtuurin helmistä.

Deko 4/19 on kaupoissa keskiviikkona 3.4. Hanki digilehden lukuoikeus tai tilaa Deko suoraan kotiisi, jolloin tuoreet sisustuskuulumiset tippuvat postiluukustasi heti ilmestymispäivänä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Huhtikuun Dekossa: Dekon upeat 15-vuotisjuhlat, kevään kalusteuutuuksien kärki ja neljä ihanaa kotia

Sinun täytyy kommentoidaksesi.