Sisustus Tilaajille

Ihanassa boho-kodissa asuva näyttelijä Ella Pyhältö on perheensä mielestä psykosisustaja

Ella Pyhällöllä on aina jokin sisustusprojekti meneillään, ja siksi puutalokoti Helsingin Käpylässä muuttuu koko ajan. ”Huomenna sohva saattaa löytyä yläkerrasta ja ­sänky vintiltä.”

Käpylän vanhat puutalot ja suuret ­vehreät pihat veivät Ellan ja Markuksen sydämet eräänä elokuisena iltapäivänä kolmisen vuotta sitten.

”Asuimme kauniissa kodissa Töölössä, mutta kaipasimme hieman rauhallisempaan ympäristöön. Freelancerina ja yrittäjänä elämämme on usein hektistä, ja pidämme melko vähän lomia. Meille tuli tunne, että haluaisimme pihan, jossa voisimme viettää aikaa, kun olemme vapaalla”, Ella kertoo.

Satavuotias puutalo palveli aikanaan Elannon sekatavarakauppana, mutta 1980-luvulla talo muutettiin asunnoiksi.

Talossa sijaitsi ennen Elannon sekatavarakauppa numero 56. Kaupan sisäänkäynti ei ole enää käytössä, vaan asuntoihin mennään sisäpihan puolelta.
Talossa sijaitsi ennen Elannon sekatavarakauppa numero 56. Kaupan sisäänkäynti ei ole enää käytössä, vaan asuntoihin mennään sisäpihan puolelta.

”Kun astuimme asuntoon, tiesimme heti, että tämä koti meidän on saatava. Teimme vielä samana päivänä tarjouksen. Hauska yhteensattuma oli, että asuntoa myi kollegani, näyttelijä Marja-Leena ­Kouki, joka oli hankkinut sen heti saneerauksen ­valmistuttua. Olemme asunnon toiset ­asukkaat.”

Puutalossa viehättivät erityisesti vanhan talon sopet, joihin kukin pystyy vetäytymään omiin oloihinsa. Asuntoon kuuluu muun muassa erillinen vinttihuone, joka palvelee Markuksen työhuoneena.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.