Kahvinkeitin on nyt kaunis – Dekon esittelyssä 3 x uutuuskahvinkeitin

Kahvi on nykyään paljon muuta kuin perinteistä suodatinkahvia, mutta myös sähkökäyttöisillä kahvinkeittimillä saa hyvää kahvia. Deko tutustui kolmeen uutuuteen.

Pitkälle on tultu ajoista, jolloin kaikilla oli vain tavallinen kahvinkeitin. Nyt monet vannovat yksinkertaisten ja perinteisten kahvinvalmistustapojen nimiin.

Lue myös: Bloggaaja: ”En ikinä jaksa keittää kahvia kotona kahvinkeittimellä, vaan lirutan vedenkeittimestä vedet  suppilon läpi.”

Mutteri-ja pressopannut ovat kahvikeiton arkipäivää, ja moni on sitä mieltä että niillä syntyy paras kahvi. Miten pärjäävät kahvihifistelyssä ns. perinteiset sähkökäyttöiset keittimet? Tutustuimme kolmeen uutuuteen ja testasimme niistä yhden.

Bodum Pebo kahvinkeitin

Vakuumikeitin Bodum Peboon ei tarvita lainkaan suodatinpusseja . Keittimen vaikuttava ulkomuoto ja mielenkiintoinen kahvinvalmistustapa tekevät kahvin keittämisestä jännittävää.

Purut asetetaan keittimen pieneen suppiloon. Kannun ja suppilon tiiviissä yhteistyössä vesi siirtyy kuumennettaessa paineen ansiosta suppiloon, jossa jauhettu kahvi pääsee hautumaan. Kannun jäähtyessä muodostuu alipaine, joka imee uutetun kahvin kannuun jättäen purut suppiloon. Ovh 69 e.
wilfa kahvinkeitin

Wilfa WSP-2A Svart Precision -kahvinkeitin on kehitetty yhteistyössä maailmanmestaribarista Tim Wendelboen kanssa valmistamaan maailman parasta suodatinkahvia.

Koneessa on irroitettava vesisäiliö johon voi täyttää raikkaan veden suoraan hanasta. Myös suodatin on irrotettava ja siihen voi mitata kahvin myös vaakaa käyttäen. Suodattimen virtauksensäädin säätää uuttoajan optimaaliseksi suhteessa kahvin ja veden määrään. Lopputulokseksi luvataan täydellisen aromikasta kahvia. Ovh 349 e.

De Longhi kahvikeitin

Testissä: De´Longhin kahvinkeitin

Laadukkaista kahvilaitteistaan tunnettu De´Longhi on tuonut markkinoille trendikkään pour-over suodatusta hyödyntävän kahvinkeittimen. Italiaksi tiimalasia tarkoittavalla ja sanasta ulkomuotoonsakin inspiraation saanut Clessidra -keittimellä voi keittää klassiset suodatinkahvit tai käyttää tekniikkaa, jossa vesi valutetaan suodattimen läpi hitaasti ja kahvista tulee erityisen aromikasta.

RedDot Award 2018 -palkinnon hyvästä suunnittelusta saaneella Clessidralla kahvia keittää 10 kupillista. Keitin sammuu itsestään 40 minuutin kuluttua. Ovh 139 e.

Tätä testasimme: Keittimen molemmilla valmistustavoilla syntyy varsin hyvää kahvia, joskin peruskeitin ominaisuutta tuli käytettyä ennemmän. Elegantin keittimen meditatiivinen vaikutus syntyy itse kahvin lisäksi lasisesta vesisäiliöstä, jossa hypnotisoivaa veden höyrystymistä pääsee seuraamaan 4-6 minutin ajan. Pienenä miinuksena se että itse suodatinsuppilo asetaan kannun sisään ja se on kahvia kaadettaessa sijoitettava muualle.

Dekon arvosana: 4/5

Lue myös: Herkuttele erikoiskahveilla! Ohjeet erilaisten kahvien valmistukseen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kahvinkeitin on nyt kaunis – Dekon esittelyssä 3 x uutuuskahvinkeitin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X