Sisustus Tilaajille

Kalligrafi Pan Jianfeng vaalii kotonaan sekä suomalaisia että kiinalaisia perinteitä – ensitöikseen hän maalasi kotinsa saunan mustaksi

Taiteilija Pan Jianfeng muutti Kiinan Shanghaista Porvooseen löytääkseen itsensä uudestaan. Kodin sisustuksessa näkyvät kaikki värit – piilotettuna mustan sisään.

Kun Pan Jianfeng saapui perheineen Shanghaista Suomeen kuusi vuotta sitten, tekivät he ostopäätöksen Porvoon vanhassa kaupungissa sijaitsevasta talosta varttitunnissa. Talo on yksi harvoista joka säilyi Porvoon suurpalosta vuonna 1760 ja on siksi saanut lisänimekseen “Onnekas talo”. Nykyään talon alkuperäisessä osassa sijaitsee Panin galleriatila.

Ennen perheen muuttoa Suomeen, Pan ehti tehdä vaikuttavan uran Shanghaissa mainostoimiston taiteellisena johtajana, jonka päätehtävänä oli toimia kansainvälisten brändien paikallisena tulkkina. Nyt uudessa kotimaassaan Pan puolestaan toimii, oman taiteen tekemisensä ohella, kiinalaisen kulttuurin tulkkina suomalaisille yrityksille.

Panille ja hänen perheelleen Suomeen muutto oli uskalias hyppy tuntemattomaan. Pan koki saavuttaneensa kotimaassaan jo lähes kaiken mahdollisen ja halusi nähdä miten uusi maanosa ja sen eri kulttuurit vaikuttaisivat hänen luovaan työhönsä.

Mukaan Kiinasta otettiin vain joitain käytännön pientavaroita, bambukalusteita ja Panin isältä perityt tyhjät paperiarkit ja muste.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kalligrafi Pan Jianfeng vaalii kotonaan sekä suomalaisia että kiinalaisia perinteitä – ensitöikseen hän maalasi kotinsa saunan mustaksi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.