Sisustus

Kasvoruukku x 10 – katso kuvat kauneimmista hittiruukuista, joita vihersisustajat hamstraavat juuri nyt

Kasvoruukku on hurmannut vihersisustajat. Hymyilevät, vakavat ja meditoivat naamat tuovat kodin sisustukseen persoonallisuutta. Kokosimme 10 kauneinta kasvoruukkua ja ideoita niiden käyttöön sisustuksessa.

Kasvoruukku on ollut vihersisustuksen kuuma trendi jo jonkin aikaa. Kevään tultua ja jokavuotisen huonekasvien mullanvaihdon tultua jälleen ajankohtaiseksi, trendi on saanut uutta tuulta alleen.

Lue myös: Taulukollaasi neljällä eri tavalla – näin luot kotiisi upean tauluseinän

Tyylejä on monia. Löytyy meditoivaa buddhaa, viiksikkäitä viisaita vanhuksia, hupsuja olentoja ja kreikkalaisia jumalattaria. Olisiko jokin näistä ruukuista varteenotettava tulokas seuraavassa mullanvaihdossa?

Miten kasvoruukkua voi käyttää sisustuksessa?

Kasvoruukun persoonallisuus tulee kunnolla esiin, kun valitset siihen sopivan huonekasvin. Erilaiset viherkasvit muodostavat kasvoille hauskoja kampauksia. Terävälehtiset traakkipuut ja anopinkielet muistuttavat irokeesia, pitkälehtiset rönsyliljat ja korallikaktukset pitkiä hiuksia. Pyöreälehtiset kilpipiileat, kodinonnet ja rahapuut ovat ruukulle ihanasti kihara hiuspehko.

Tarpeeksi isoja kasvoruukkuja voi käyttää myös maljakkoina matalille kukkakimpuille.

Kasvoruukut ovat yleensä suojaruukkuja, eli niiden pohjassa ei ole reikiä. Muista siis kasviruukkuun istuttaessa sirotella pohjalle kerros ruukkusoraa, jonne kasteluvesi voi kerääntyä.

Lue myös: Pieni pintaremontti piristää! Tässä kevään trendikkäät maalit, tapetit ja tekstiilit

Kasvoruukku x 10

Kasvoruukkuja hamstrataan nyt sellaisella vauhdilla, että kauppojen valikoimat hupenevat nopeasti. Selvitimme, mistä kasvoruukkuja tällä hetkellä saa, ja keräsimme kauneimmat.

1. Madam Stoltzin terrakotta-ruukku

Kivestä valmistettua tanskalaisen sisustusmerkin Madam Stoltzin Kasvot-ruukkua (alk. 11 e) löytyy kahdessa koossa. Ruukkua myyvät ainakin Parolan rottinki ja kukkakauppa Home in Garden Kaunianen.

Kasvoruukku on nyt vihersisustajien mieleen.
Terracottan värinen kasvoruukku sopii maanläheisten sävyjen ystävälle. Kuva: Parolan rottinki

2. Madam Stoltzin Kasvot-ruukku

Madam Stoltzin kiviruukkua (alk. 12 e) saa kahdessa eri koossa. Ruukkua myyvät ainakin Parolan rottinki ja kukkakauppa Home in Garden Kaunianen. Madam Stoltzin valikoimasta löytyy myös useita muita kasvoruukkuja.

Kasvoruukku Madam Stoltz Parola
Ruukun lasitus tuo pintaan hienon kiillon. Kuva: Parolan rottinki

Lue myös Anna-lehti: Joko nämä kuumat trendit löytyvät kotoasi: galleriamainen tauluseinä, viherkeidas ja 12 muuta Instagramin sisustusideaa

3. EELI-designin Hemmo-ruukut

Hemmo-ruukut (alk. 25 e) valmistuvat Alavieskassa sijaitsevassa EELI-design-puodissa käsityönä. EELI-designilla ei ole verkkokauppaa, mutta tilaukset voi tehdä soittamalla tai lähettämällä sähköpostia.

EELI-designin ruukut nousivat somehitiksi kun toimittaja Tiia Rantanen hehkutti niitä Instagramissaan.

Sympaattiset Hemmo-ruukut ovat käsityönä muotoiltua savea. Kuva: Nina Vaittinen
Sympaattiset Hemmo-ruukut ovat käsityönä muotoiltua savea. Kuva: Nina Vaittinen

4. Elloksen patsasruukku

Elloksen ByOn-ruukku (79,95 e) muistuttaa kreikkalaista jumalaa. Patsasruukkua on saatavilla sekä mustana että harmaana. Ruukku on korkeudeltaan 41 cm, ja pään päälle mahtuu pieni kasvi.

Patsasruukku
Haluaisitko sinä kohdata kreikkalaisen jumalan katseen? Kuva: Ellos

5. Artek/Company Juhannustaikaa-maljakko

Artekin Juhannustaikaa-maljakkoa (78 e) voi käyttää maljakkona kukille tai suojaruukkuna huonekasveille. Maljakko on muotoilijaduo COMPANYn suunnittelema, ja se on osa Artekin FIN/JPN-ystävyyskokoelmaa, joka julkaistiin vuonna 2019 Suomen ja Japanin diplomaattisuhteiden 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

Maljakko on saanut inspiraationsa juhannusperinteestä, jonka mukaan poimimalla tyynynsä alle seitsemän niittykukkaa näkee unessa tulevan puolisonsa.

Juhannustaikaa-maljakko ruukkuna
Juhannustaikaa-maljakosta on tullut klassikko ja haluttu sisustusesine. Kuva: Artek

6. Ferm Livingin Mus-muki

Kivestä valmistettu tanskalaisen Ferm Livingin Mus-muki (alk. 19 e) toimii paitsi mukina, myös ruukkuna pienille kasveille, kuten minikaktuksille tai yrteille.

Mukia on saatavilla kahdessa eri värissä, tummanharmaan ja hiekan sävyissä. Ruukkua on myös kahta eri kokoa. Pienempi ruukku on 9 cm korkea, suurempi ruukku on 12 cm korkea.

Kasvoruukku Ferm Living Mus
Hupsu hörökorva on kerrassaan suloinen! Kuva: Ferm Living

7. Bloomingvillen ruukku kasvoilla

Bloomingvillen valkoinen lasitettu kasvoruukku (28 e) edustaa rauhallista ja minimalistista estetiikkaa. Ruukku sopii kooltaan jo hieman isommille kasveille. Ruukun korkeus on 18 cm.

Kasvoruukku Bloomingville
Bloomingvillen kasvoruukku sopii mainiosti valkoisen, minimalistisen tyylin ystävälle. Kuva: Bloomingville

8. Elloksen Maya-ruukku

13,5 cm korkeaan Maya-ruukkuun (7,99 e) mahtuu hyvin pieni kasvi, esimerkiksi minikaktus. Ruukku toimii myös hyvin pienenä säilytyskulhona.

Ruukun tummanpuhuva monisävyinen väri muistuttaa jotakin kivikautista arkeologista löytöä. Kuva: Ellos
Ruukun tummanpuhuva monisävyinen väri muistuttaa jotakin kivikautista arkeologista löytöä. Kuva: Ellos

9. H&M Home kasvoruukku

Nyt ei kasvoruukku voi mennä minimalistisemmaksi. H&M Homen valkoinen ruukku (17,99 e) leikittelee yksinkertaisella kohokuvioinnilla. Ruukku on 17 cm korkea, mikä on hyvin yleinen keskikokoisen suojaruukun koko. Ruukkuun mahtuu koreilemaan hieman isompikin kasvi.

Tästä ruukusta puuttuu vain rönsyilevä viherkasvi, ja kaunotar on syntynyt! Kuva: HM Home
Tästä ruukusta puuttuu vain rönsyilevä viherkasvi, ja kaunotar on syntynyt! Kuva: HM Home

10. Kukkatehtaan kasvoruukut

Helsingin Kalliossa sijaitsevassa kukkakauppa Kukkatehtaassa on ollut tarjolla monenlaisia kasvoruukkuja, joista moni on jo myynyt loppuun. Ainakin mustaa pientä kasvoruukkua on tällä hetkellä kukkakaupan kivijalan valikoimissa. Pieneen ruukkuun voi istuttaa pienen viherkasvin tai rakentaa suloisen kuivakukka-asetelman.

Pieni musta ruukku toimii myös pienen vaasin lailla. Kuva: Kukkatehdas
Pieni musta ruukku toimii myös pienen vaasin lailla. Kuva: Kukkatehdas

Kasvoruukku sisustuksessa: 3 inspiroivaa ideaa

1. Leikkisä kasvoruukku

Kasvoruukku leikkisään tyyliin.
Bloomingvillen Öga-ruukku (29,90 e) on veikeä näky rönsyilevän kasvin kanssa. Kuva: OM Arkisto

2. Minimalistinen kasvoruukku

Minimalistinen kasvoruukku
Minimalistinen kasvoruukku voi myös toimia veistoksellisena taideteoksena hyllykön kauniiden sisustusesineiden rivistössä. Kuva: OM Arkisto

3. Suloinen kasvoruukku

Värikkäät kuivakukat sopivat siroon kasvoruukkuun. Kuva: Riitta Sourander/OM Arkisto

4. Romanttinen kasvoruukku

Patsasruukku
Veistosmaisen patsasruukun näkee parhaiten juuri tällaisessa ympäristössä: pianon päällä ja romanttisen kynttelikön vieressä. Kuva: OM Arkisto

Juttua päivitetty 11.6.2021 klo 11:34: Juttuun lisätty neljäs inspiraatiokuva suloisesta kasvoruukusta. 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kasvoruukku x 10 – katso kuvat kauneimmista hittiruukuista, joita vihersisustajat hamstraavat juuri nyt

Sinun täytyy kommentoidaksesi.