Kattovalaisin valitaan mallin mukaan

Kattovalaisimissa on nyt tarjolla vaihtoehtoja kaarevien linjojen sekä kulmikkaiden muotojen ystäville. Myös kirkkaat perusvärit ovat palanneet valaisimiin.

Pimeinä talvikuukausina Suomessa tarvitaan hyvää ja tehokasta keinovaloa. Valaisimen valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti sen synnyttämään valoon.

Kulhomainen, usein metallinen valaisin on hyvä valinta sijoitettavaksi esimerkiksi ruokapöydän yläpuolelle. Ne suuntaavat suhteellisen kapean mutta tehokkaan valokiilan alaspäin.

Huoneen yleisvaloksi tarvitaan valaisin, joka jakaa valoa tasaisesti koko tilaan. Läpikuultavat varjostimet sopivat tehtävään hyvin.

Ylhäälle ripustettavassa valaisimessa kannattaa tarkistaa, ettei lamppu pääse häikäisemään silmiä alhaalta päin katsottaessa.

Vinkki: Asenna valaisimeen himmennin, jolla tehoa ja tunnelmaa voi muuntaa tarpeen mukaan.

Ylemmän kuvan valaisimet vasemmalta oikealle: Keraamisessa varjostimessa on kaunis vekkipinta, kupu 29 e ja kangaspintainen johto 40 e, Peroba. Henna Mantereen suunnittelema harsomainen Frost-valaisin on kuumakäsiteltyä muovia, 210 e, Kaani. Muuton keltaisen valaisimen kupu on pehmeää kumia, 119 e, Artek. Näyttävä Luoto-valaisin on kotimainen, 258 e, Keraplast. Le Klintin 150-valaisin on kevyttä, rypytettyä muovia, 365 e, Interios. Jukka Korpiheten Lundialle muotoilema kangaspintainen Hehku-valaisin suuntaa valoa ylös ja alaspäin, 279 e, Stockmann. Tuukka Halosen muotoilema Pilke-valaisin on ohutta koivuvaneria, 506 e, Stockmann.

Alemman kuvan valaisimet vasemmalta oikealle: Keltainen Ball-valaisin on kuin väriläiskä, 109 e, isku. Frandsenin mustan Bazarvalaisimen juju on koristeellisessa varressa, 174 e, Kaani. Gubin valmistama siro semi-valaisin on tanskalainen muotoiluklassikko 1960-luvun lopulta, 295 e, Artek. Lisa Johansson-Papen muotoilema Bulbo-lasivalaisin, 200 e, Innojok. Värikäs, tekstiilipintainen johto antaa luonnetta pienelle Louis Poulsenin Tolbod-kattovalaisimelle, 193 e, Interiors. Captain-valaisimen suuri kupu on sisältä hopeanhohtoinen, 279 e, Stockmann. Muuton pieni kattovalaisin on saanut hahmonsa muumien pikku myystä, 169 e, Artek.

Lue myös:
Kodin valaistus tuo turvaa
Valoa syksyyn

Kuvat: Jorma Marstio

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kattovalaisin valitaan mallin mukaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X