Sisustus

Keittiöremontti alkaa suunnittelulla

Keittiöremontissa tärkeintä on hyvä suunnittelu, sille kannattaa varata aikaa. Suunnittelun lisäksi keittiöremontin avainsanat ovat luovuus, rohkeus ja käytännöllisyys.

keittiö

Jos haluat selvitä keittiöremontista mahdollisimman vähällä vaivalla, voit teettää keittiön yhdellä urakoitsijalla tai keittiöiden valmistajalla.

Jos taas haluat säästää rahaa, työläämpi vaihtoehto on tilata keittiön osat ja tekijät eri paikoista. Varaa tällöin aikaa sihteerin tehtäviin remontin yhteydessä. Monilla keittiökalustemyyjillä on yhteistyökumppaneita, joilta työn voi tilata edullisesti.

Pienen keittiön remontti ei välttämättä synny pienemmällä vaivalla tai edes paljoakaan edullisemmin kuin ison keittiön uudistaminen. Keittiöremontin työosuudessa kannattaa hyödyntää kotitalousvähennystä.

Keittiöremontin marssijärjestys

1. Tee ajoissa remontti-ilmoitus taloyhtiölle. Suunnittele ja budjetoi, vertaile ja kilpailuta. Netistä löydät useita ilmaisia keittiönsuunnitteluohjelmia.

keittiö

2. Kartoita urakoitsijat ja selvitä heidän aikataulunsa. Valitse ja tilaa keittiön osat. Sovi urakasta kaappien asentajan, sähkömiehen, laatoittajan ja putkimiehen kanssa.

3. Tee aikataulu. Käy keittiösuunnitelma läpi tekijöiden kanssa paikan päällä. Välitä sähkömiehen tarpeet kaappien asentajalle.

4. Putkimies sulkee putket. Vanha keittiö puretaan ja seinä tasoitetaan. Maalaus ja tapetointi. Ylä- ja alakaappien, tason, altaan, lieden ja liesituulettimen asennus. Välitilan lasin, kaakeleiden tai vastaavan asennus. Putkimiehen työt.

5. Sähkömies vetää ja viimeistelee keittiöön sähköt. Keittiöasentaja viimeistelee keittiön. Hyvin suunnitellussa keittiössä ei tarvitse kurotella eikä kyykistellä. Esimerkiksi astianpesukoneen ergonominen korkeus lattiasta on 30-40 cm.

Suunnittelun ABC

Keittiöremontissa tärkeintä on hyvä suunnittelu, sille kannattaa varata aikaa.

keittiö

1. Paljonko työtasoa tarvitset? Varaa laskutilaa lieden molemmille puolille noin 40 cm. Hyvä kaapin syvyys ja ovien leveys on 40 cm.

2. Älä sijoita jääkaappia tai pakastinta uunin tai astianpesukoneen lähelle.

tiskiallas

3. Tiskaatko paljon käsin? Hanki iso pesuallas tai kaksi erillistä allasta.

4. Onko perheesi iso, toisiko kaksi astianpesukonetta helpotusta? Toista täytetään ja toisesta otetaan puhtaita astioita.

keittiö

5. Oletko keräilijä, joka varustautuu talveen? Varaa tilaa kahdelle pakastimelle.

6. Vältä mittavirheet, jos uusit koko keittiön, ja anna ammattilaisen suorittaa mittaukset.

Keittiön sisustustrendit

Koko keittiötä ei kannata suunnitella viimeisimpien trendien varaan, mutta uusista sisustustuulista voi poimia omat suosikit, joilla vanha keittiö päivittyy ehkä jopa ilman remonttia.

keittiö

1. Eleettömän yksinkertaisiin keittiöihin saa lämpöä ja särmää kuluneella talonpoikaisruokapöydällä, kuviollisilla marokkolaislaatoilla sekä marmori- ja messinkipinnoilla.

2. Muodikkaisiin marmoripintoihin voi totutella aluksi vaikka hankkimalla marmorisen leikkuulaudan.

3. Trendikäs messinki tuo ripauksen kiiltoa – hanassa, vetimissä, ruokapöydän valaisimessa tai kukkaruukussa. Myös kupariset tavarat kannattaa ottaa esille, niissä on hienostunut kiilto.

keittiö

4. Säilytys on siirtynyt yläkaapeista käteviin vetolaatikoihin ja korkeisiin seinäkaappeihin. Jos säilytystilaa riittää muuten, jätä työtason yläpuolella olevat perinteiset kaapit pois.

5. Kaappien ovet ovat taas mattapintaisia, kiiltäviksi käsitellyt pinnat väistyvät.

Lisää vinkkejä kotiin: Uusi ilme keittiön välitilaan Vaatehuone järjestykseen Valitse oikea valaisin Säilytysvinkit pieneen kotiin

Kommentoi

Kommentoi juttua: Keittiöremontti alkaa suunnittelulla

Köökki

Kaikki ei aina silti mene suunnitelmien mukaan. Meilläkin oli kokenut sisustussuunnittelija joka teki hyvät piirustukset ja keittiökalustefirma, laajasti mainostava suomalainen, jonka suunnittelija ei valitettavasti saanut tarkistusmittauksista ja suunnitteluista ja tarkastuksista huolimatta keittiötämme suunnitelmien mukaisiksi. Kalustefirman myyjä katosi kesken kaiken eikä sieltä enää kukaan ottanut kantaa mihinkään. Firman kanssa kinattiin pitkään. Heillehän tämä oli vaan yksi toimitus muiden joukossa mutta minä törmään näihin virheisiin päivittäin keittiössä työskennellessäni ja joka kerta sapettaa.Remontista on jo muutama vuosi. Kyllä kaapeista tehdään yksilölliset, paisi että tulevat standardina ja sinun yksilöllisyytesi tulee irrallisena ja olisi vaatinut irroittelua ja poraamista jälkikäteen. Kaikki oli tilausvaiheessa tiedossa ja kirjattuna. Siellä ne yksilölliset hyllyt ja ritilät ja suunnitellut lisäosat ovat edelleenkin varastossa eikä niitä voinut asentaa jälkikäteen. Että se siitä. Sapettaa niin, etten edes kaupungilla kulje liikkeen ohi vaan kierrän kauempaa.

Hanna

Meilläkin pitäisi tehdä keittiöremontti ja rahaa olen säästänyt kakkostilille jo usean vuoden ajan, koska samalla on tarkoitus uusia alakerrassa (oikeammin kellarikerroksessa) oleva apukeittiö ja saunaosasto. Minua vain hirvittää tarttua tuumasta toimeen, kun en tiedä riittävätkö nyt säästössä olevat rahat niin suureen projektiin ja kun näitä kauhutarinoita remonteista aina kuulee.
Meille tuo oman lisänsä remonttiin se, että tämä on sata vuotta vanha asuinrakennus ja me olemme maanivljelijöitä – emme siis voi mitenkään turvautua taloyhtiöön tai kunnalliseen viemäriverkkoon tai muuhun sellaiseen. Oman pulmansa tuo rakennusmiesten ruokailu remontin aikana. Minä en mitenkään viitsi ruveta ruokkimaan ulkopuolisia suita, kun ei voi laittaa ruokaa normaalioloissa, mutta toisaalta ruokapaikat ovat yli10 km päässä.

LauraK

Hyvä kirjoitus, hyviä vinkkejä ja inspiraatiota tarjottiin oikein olan takaa. Keittiöremontti on jo vähän isompi kokonaisuus, jossa suunnittelun merkitys korostuu.
https://kodinplaza.fi/

LauraK

Eri asia silloin tietenkin jos keittiöremontti tehdään ainoastaan pinnoille esimerkiksi maalaamalla tai kaapin ovet uusimalla esimerkiksi mittatilastyönä. Silloin keittiöremontti on hieman kevyempi.
https://kodinplaza.fi/

LauraK

Heti kun puhutaan vanhojen kaappien purkamisesta niin keittiöremontin koko kasvaa.
https://kodinplaza.fi/

Sinun täytyy kommentoidaksesi.