Sisustus Tilaajille

Keraamikko Karin Widnäs, 75, ei malta lopettaa työskentelyä: ”Voisin tehdä tätä vuorokauden ympäri”

Keraamikko Karin Widnäs kehitti jo lapsena pelkistetyn tyylin. Sitä voi ihailla Widnäsin omassa museossa Fiskarsissa. KWUM tarkoittaa koreaksi unelmaa.

Taide vei Karin Widnäsin mennessään jo lapsena. Hänen vanhemmillaan oli posliinikauppa Helsingin Munkkiniemessä, ja pikku-Karin suuntasi sinne heti koulupäivän jälkeen. Hän oli perheen kolmesta tyttärestä ainoa, jota keramiikka kiinnosti.

”Otin vesivärit ja rupesin maalaamaan posliiniesineisiin. Silloin äiti sanoi: No mutta, ota oikeat värit!” Widnäs kertoo puhelimitse kotoaan Fiskarsista.

Karin Widnäsin äiti piti lapsille posliinimaalauskoulua. Hän kannusti tytärtään ilmaisemaan itseään taiteellaan vapaasti, ja otti hänet mukaansa messureissuille Hannoverista Frankfurtiin. Jo lapsena Widnäs huomasi, että kaikki mikä tehtaista tuli ulos, ei ollut laadukasta.

Lue myös: Miten Maija Isola pystyi 70 vuotta sitten luomaan kuoseja, jotka ovat yhä ajassa?

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.