Sisustus

9 ihanaa keramiikkapajaa Uudellamaalla – täällä teet uniikit löydöt ja tuet suomalaista käsityötä!

Keramiikkapajat ovat aarreaittoja uniikin käsityön ystäville. Listasimme ihanimmat puodit Uudellamaalla.

Keramiikkapajat ovat oivia paikkoja tehdä kauniita ja persoonallisia löytöjä. Käsin tehty keramiikka on viime vuosina herättänyt kasvavaa kiinnostusta, ja keramiikasta on tullut yksi vahva piensisustamisen trendi.

Rouhea keraaminen ruukku tai sileäksi lasitettu kahvikupin kyljys tuovat sisustukseen ja kattauksiin persoonallisuutta ja ilahduttavat arjessa. Kaunis keramiikka toimii niin käyttöastiana kuin sisustuselementtinä.

Lue myös: Onko sinulla kaapeissasi näitä rumankauniita keramiikkaesineitä? Rujot esineet voivat olla arvokkaita

Keramiikkapajat Uudellamaalla tarjoavat uniikkeja löytöjä kodin sisustukseen.
Käsin tehty keramiikka tekee kattauksesta persoonallisen. Kuva: Kristiina Kurronen / OM Arkisto

Listasimme Uudenmaan ihanimmat keramiikkapajat, joista voi tehdä löytöjä omaan keittiöönsä tai lahjaksi.

Keramiikkapajat Uudellamaalla – 9 ihaninta

1. Savisisko, Helsinki

Helsingin Kruununhaassa Kulmakadulla on kolmen naisen pitämä savipaja Savisisko. Kolmikon valmistamat värikkäät, pilkukkaat ja monitekstuuriset astiat ovat täysin käsin tehtyjä. Valikoimaan kuuluu kulhojen ja kuppien lisäksi ilahduttavan värikkäitä, suloisia saippuakulhoja.

Savisisko valmistaa tuotteitaan tilauksesta turhan tuotannon välttämiseksi. Paja on auki kävijöille sopimuksen mukaan. Joulun alla Savisisko järjestää myyjäisiä.

Savisiskon maljakot ovat trendikkäitä sisustuselementtejä. Kuva: Savisisko

Lue myös: Mari Paikkarin intohimo keramiikkaan syntyi jo lapsena: ”Taiteen tekeminen on ollut aina läsnä elämässäni”

2. Raaka Rå, Helsinki

Keraamikko Leena Kouhian pitämä Raaka Rå keramiikkapaja sijaitsee Helsingissä Isolla Robertinkadulla. Paja toimii sekä Louhian työhuoneena että kauppana, joka on auki sopimuksen mukaan.

Louhia esittelee töitään ja kertoo pajan aukioloajoista Instagramissa. Somessa häneltä voi kysyä aukioloajoista ja tehdä varauksia tuotteille.

Raaka Rån keramiikkaa myyvät myös useat jälleenmyyjät, muun muassa galleria Lokal, Cilla’s ja Taidehallin ja Ateneumin museokaupat. Raaka rån tyylille ominaista on pastellisävyt, lasitettu pinta ja läpikuultavan saven rakeisuus. Kaikki astiat kestävät tiskikoneen, mikron ja uunin.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Raaka Rå (@raaka_ra) jakama julkaisu

Lue myös: Ryijyt palaavat rohkeampina kuin koskaan: Niitä tehdään nyt savesta, lasista ja jopa rintaliivin olkaimista

3. Udumbara, Helsinki

Keramiikkataiteilija Eva Spoof valmistaa Helsingin Kalliossa käsin dreijaten uniikkeja ruukkuja, maljoja, lampunjalkoja ja veistoksia savesta. Savi on Somerolla sijaitsevan Kultelan kylän punasavea.

Udumbaran studio on auki sopimuksen mukaan. Käynti varataan verkkosivujen kautta. Udumbarassa järjestetään myös dreijauskursseja ja Airbnb-kokemuksia.Udumbaran tuotteita myyvät myös Lapuan kankurit ja Metsä/Skogen.

Keramiikkapajat Uudellamaalla ilahduttavat moninaisilla tyyleillään.
Udumbaran stuodio Helsingin Kalliossa on täynnä terrakottaruukkuja. Samassa tilassa toimii sekä myymälä että työpaja. Kuva: Nina Skogster

4. Keramiikkapaja Erkki Stenius, Helsinki

Keraamikko Erkki Steniuksella on Helsingin Tapanilassa keramiikkapaja ja keramiikkamyymälä. Stenius valmistaa uniikkeja koriste-esineitä ja astioita omasta savesta ja lasitteista. Lisäksi Stenius entisöi vanhaa keramiikkaa uniikilla, itse kehittämällään menetelmällä. Myymälässä on esillä sekä uutta tuotantoa, että vanhaa entisöityä astiastoa, kuten monia Arabian klassikkoja.

Erkki Steniuksen keramiikkapajan yhteydessä on myymälä, jossa myydään sekä entisöityä vanhaa että Steniuksen uutta tuotantoa. Kuva: Anni Reenpää

5. Paateron keramiikkaverstas, Fiskars

Fiskarsin ruukkikylässä Raaseporissa on useampia kädentaitajia ja keraamikkoja. Paateron keramiikkaverstas sijaitsee aivan Fiskarsin torin laidalla, keltaisessa rakennuksessa. Verstaalla myydään käsin tehtyä käyttökeramiikkaa, erilaisia herkkuja ja lahjatavaroita.

Fiskarsin Paateron keramiikkapaja on suosittu kotimaan matkailukohde etenkin kesällä.
Fiskarsin Paateron keramiikkaverstas on suosittu kotimaan matkailukohde etenkin kesällä. Kuva: Fiskars

6. Kotikylän unelma, Sipoo

Sipoossa keskellä maaseutua sijaitsee Kotikylän unelma, joka myy pääasiassa maalaishunajaa ja mehiläishunaajaa. Samassa paikassa toimii myös keramiikkapaja Savenväki keramiikka, jossa valmistetaan käsityönä käyttökeramiikkaa, kuten kahvimukeja, keramiikkalautasia ja saippuakuppeja.

Valikoima on esillä verkkokaupassa, mutta tuotteisiin voi käydä tutustua sopimuksen mukaan paikan päällä. Keramiikkaa on valmiina pieniä määriä, mutta tuotteita voi tarvittaessa tilata valmistettavaksi isomman määrän. Toimitus kestää enintään neljä viikkoa.

Keramiikkapajat Uudellamaalla ihastuttavat!
Kotikylän unelman astiat ovat värikkäiksi värjättyjä ja kiiltäväksi lasitettuja. © Kuva: Kotikylän unelma

7. Art Story, Inkoo

Art Story sijaitsee Inkoon kirkonkylässä Karaijan galleriassa vanhan kivinavetan tunnelmassa. Art Story on taiteilijan, käsityöläisen ja yrittäjän Maarit Lassilan työhuone ja kauppa, joka on auki ympäri vuoden.

Lassilan astiat ovat muodoltaan minimalistisia. Joitain yksilöitä koristaa kohokuviot, joissa toistuu erilaisia luontoaiheita, kuten lintuja ja niiden pesiä.

Maarit Lassilan Art Storyn astioissa on kaunis, tekstuurimainen pinta. Kuva: Maarit Lassila

8. Tuias, Hyvinkää

Tuias on Tuija Koposen keramiikkayritys, joka sijaitsee Hyvinkään Kytäjällä. Kaikki Tuiasin tuotteet syntyvät käsityönä, pääasiassa dreijaamalla. Keramiikkapaja on auki vuonna 2021 sopimuksen mukaan.

Tuias valmistaa tyyliltään rustiikkisia kuppeja, lautasia ja maljakoita. Valikoimassa on suloisia värikkäitä minimaljakoita pienille kukille. Kaikki astiat kestävät mikron, uunin ja astianpesukoneen.

Keramiikkapaja Tuias
Tuiasin kookas muki sopii teemukiksi tai isoksi kahvimukiksi. Kuva: Tuija Koponen

9. PianKera, Myrskylä

Myrskylän Hyövinkylässä vanhassa navetassa sijaitsee Piankeran savipaja. Piankera myy uniikkia, korkeapolttoista käyttökeramiikkaa ja öljyvärimaalauksia. Valikoimassa on myös muita luomuksia, kuten pääkalloruukkuja ja viikinkiveneitä.

Paja on avoinna kävijöille sopimuksen mukaan. Piankeralle voi laittaa viestiä tai soittaa sopiakseen vierailuajasta tai tehdäkseen tilauksia. Pajassa järjestetään myös savi- ja maalauskursseja.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön PianKera (@piankera) jakama julkaisu

Juttua muokattu 27.4.2021 klo 13:44: Lisätty listaukseen Erkki Steniuksen keramiikkapaja.

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: 9 ihanaa keramiikkapajaa Uudellamaalla – täällä teet uniikit löydöt ja tuet suomalaista käsityötä!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.