Sisustus

Anna ja Pierre ostivat perheelleen persoonallisen ullakkokodin Vallilasta – vain kattoikkunoiden käytännöllisyys mietitytti hurmaavassa asunnossa

Valoisa ullakkoasunto Helsingin Vallilassa hurmasi Annan, Pierren ja heidän kaksi pientä tytärtään. Sohvalla löhöillessä voi katsella, miten pilvet lipuvat taivaalla ikkunoiden ohi.

”Emme varsinaisesti etsineet Pierren kanssa uutta kotia, mutta katselimme aina välillä asuntoilmoituksia huvin vuoksi.

Lue myös: Voiko kaariovi olla näin ihana? Katso kuvat helsinkiläisen Nadian persoonallisesta kodista!

Ilmoitus tästä kodista kiinnitti huomioni, koska asunto näytti niin erikoiselta. Pierre ei aluksi innostunut, mutta päätimme kuitenkin lähteä katsomaan.”

Vanhempien makuuhuone sijaitsee omassa rauhassa yläkerrassa. Eamesin keinutuolin Pierre hankki aiemmin omaan kotiinsa. Koristeellinen vaasi on Ikeasta.

Kattoikkunoiden käytännöllisyys mietitytti

”Paikan päällä ihastuin asuntoon tosi paljon ja minulle tuli vahva tunne, että haluan muuttaa tänne. Siitäkin huolimatta, että muutamat asiat, kuten kattoikkunoiden käytännöllisyys, mietityttivät.

Olen pohtinut, miten kattoikkunat pestään, se ei varmastikaan ole ihan helppoa. Ikkunoihin ei myöskään saa kovin helposti verhoja. Monelle voisi olla ongelmallista valoisuus kesäöinä, mutta meitä se ei onneksi ole juuri haitannut.

Talossa ei myöskään ole hissiä. Lastenrattaita tai muita tavaroita ei kuitenkaan enää tarvitse kanniskella. Hissittömyys ei ole osoittautunut ongelmaksi ja lapset ovat jaksaneet kävellä portaat hyvin.”

Yläkerrassa matalakin huonekorkeus on saatu hyvin hyötykäyttöön. Mademoiselle on ostettu Stockmannilta ja marokkolainen matto on Foreign Objectsin.  Togo-sohva on Skannosta.
Työpiste löysi paikkansa suuren kattoikkunan alta. Työpöytänä toimii ystäviltä ostettu Tapiovaaran Pirkka-pöytä ja työtuolina Domus-tuoli. Seinäkalenteri on The Museum of Modern Artin valikoimasta ja kukkalaatikko Ferm Livingin.  Ligne Rosetin Parachute- valaisin on juuri sopivan näyttävä yläkerran korkeaan kattoon.
Afrikkalaisen taulun Pierre toi matkaltaan Cape Townista. Viherkasvit tuovat lämpöä ja kodikkuutta avaraan tilaan.
Aiemmin olohuoneen kirjahyllynä toiminut String-hylly jaettiin uudessa kodissa yläkertaan ja lastenhuoneeseen.
Katto on itsessään kuin taideteos. Lukuisten katto- palkkien ja kulmien viimeistelyssä ei ole säästelty työtunteja. Seinällä olevat sarvet Anna on tilannut aikoinaan eBaysta.

Keittiö uudistettiin kokonaan

”Ihastuin ullakkotilaan, valoisuuteen ja asunnon ainutlaatuisuuteen. Olen myös aina halunnut asua vanhassa talossa. Lisäksi ajatus kodista kahdessa kerroksessa houkutteli – kun lapset ovat menneet nukkumaan saamme oman rauhan yläkerrassa.

Lue myös: Vanhaan rautakauppaan rakennettu loft hurmasi Sannan: ”Tässä toteutuivat kaikki asumisen unelmani”

Uudistimme keittiön kokonaisuudessaan ja lisäsimme säilytysratkaisuja makuuhuoneisiin sekä eteiseen. Lisäksi maalautimme kylpyhuoneet ja teetimme niihin uudet allaskaapistot.

Sisustussuunnittelija Elisa Manninen suunnitteli kodin uuden keittiön. Keittiötä laajennettiin toiselle seinustalle ja se on nyt todella toimiva. Sisustussuunnittelija auttoi myös kaapistojen suunnittelussa sekä materiaalivalinnoissa.

Remonttiaikataulu oli tiukka, ja asuimme pari viikkoa ilman keittiön tasoja, mutta kaiken kaikkiaan remontti sujui oikein hyvin.

Keittiöstä ei haluttu liian ”keittiömäistä”. Laatat jätettiin pois ja seinät maalattiin Tikkurilan Luja-maalilla samaan sävyyn ruokailutilan kanssa.
Erillinen keittiö on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi. Artekin pöytä on Annan vanhempien vanha, Vitran Eames -tuolit Pierre ja Anna ostivat edelliseen kotiinsa. Louis Poulsenin PH5-valaisin on tupaantuliaislahja Pierren vanhemmilta.

Meillä on Pierren kanssa tosi samanlainen sisustusmaku. Tyylimme on moderni, mutta pidämme myös vanhoista huonekaluista. Katselemme jatkuvasti uusia sisustusjuttuja ja kiertelemme usein sisustusliikkeissä.”

Juttu on ilmestynyt Dekossa 10/2019. Haluatko lukea lisää modernista asumisesta ja sisustamisesta, nähdä ihania skandikoteja ja saada uusimmat ideat ja trendit kotisi päivittämiseen? Tilaa lehti nyt tarjoushinnalla!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Anna ja Pierre ostivat perheelleen persoonallisen ullakkokodin Vallilasta – vain kattoikkunoiden käytännöllisyys mietitytti hurmaavassa asunnossa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.