Sisustus Tilaajille

Kohenna kotia uusilla tekstiileillä – näin yhdistelet talven trendikkäät värit ja kuosit

Talvella tekee mieli kääriytyä lämmittäviin ja pehmoisiin tekstiileihin. Niitä vaihtelemalla syntyy kodin helpoin ja nopein tunnelman muutos.

Värit tuovat tilaan ytyä ja energiaa, mutta skandinaaviseen vaaleaan sisustukseen tottuneelle väripaletin haltuun ottaminen saattaa tuntua hankalalta. Miten värejä voi sekoitella ilman, että koti alkaa muistuttaa Peppi Pitkätossun Huvikumpua?

Avain onnistumiseen on käyttää suurilla pinnoilla samaa värimaailmaa, jolloin räiskyviä vastavärejä voi huoletta heitellä joukkoon pieninä ripauksina.

Tilaa suunnitellessa kannattaa pitää mielessä sisustussuunnittelijoiden 60–30–10 -sääntö, joka tarkoittaa, että 60 prosenttia tilasta tulisi olla pääväriä, 30 prosenttia lisäväriä ja vain 10 prosenttia korostusväriä.

Jos eri värien sekoittaminen tuntuu liian riskialttiilta, kokeile yhdistää värien eri tummuusasteita luodaksesi sisustukseen syvyyttä ja tunnelmaa.

Aloita kokeilu varovasti valitsemalla vain yhdestä väristä eri sävyjä ja tummuuksia. Harmoninen mutta kuitenkin elävä kokonaisuus syntyy, kun värien tummuus ja kirkkaus on suurin piirtein sama. Murreutut sävyt yhdistettynä esimerkiksi haaleisiin pastelliväreihin saavat tilan tuntumaan helposti levottomalta.

Murretut, lämpimät sävyt sopivat talvikauden tekstiileihin. Alimpana punaruskea pellavainen Dytåg-koristetyynynpäällinen, 12,99 e, Ikea. Villakankainen Koto-tyynynpäällinen, 42 e, Tähkä-torkku­peitto, 135 e, Laine-samettityynynpääl­linen, 32 e, ja Polkka-kynttilänjalka 29 e, Pentik. Keraamikko Saija Halkon keraaminen Maja-maljakko, tiedustelut Saija Halko. Raidallinen Maja-villahuopa, 69,90 e, Stockmann. Mallin Utö-villatakki, 198 e, Niinmun Design. Housut ovat rekvisiittaa.
Murretut, lämpimät sävyt sopivat talvikauden tekstiileihin. Alimpana punaruskea pellavainen Dytåg-koristetyynynpäällinen, 12,99 e, Ikea. Villakankainen Koto-tyynynpäällinen, 42 e, Tähkä-torkku­peitto, 135 e, Laine-samettityynynpääl­linen, 32 e, ja Polkka-kynttilänjalka 29 e, Pentik. Keraamikko Saija Halkon keraaminen Maja-maljakko, tiedustelut Saija Halko. Raidallinen Maja-villahuopa, 69,90 e, Stockmann. Mallin Utö-villatakki, 198 e, Niinmun Design. Housut ovat rekvisiittaa. © Niclas Mäkelä

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kohenna kotia uusilla tekstiileillä – näin yhdistelet talven trendikkäät värit ja kuosit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.