Sisustus

Kotiin uusi ilme - 9 vinkkiä sisustamiseen

Olisiko aika maalata, tapetoida tai uusia lattia? Vai riittäisikö kalusteiden uudelleen järjestely? Kokosimme ideoita, joista monet ehdit toteuttaa viikonlopun aikana.

1. Graafinen tapetti

Graafinen tapetti, jossa toistuu perinteinen kalanruotokuvio, tuo särmää klassisten kalusteiden kokonaisuuteen. Kun värimaailma pysyy samana, modernikin tapetti sopii perintökalusteiden seuraan. Kompakti tauluasetelma lisää huoneen korkeusvaikutelmaa, varsinkin kun taulujen alareuna on maltettu jättää tarpeeksi alas.

olohuoneen sisustus

2. Parkettilattia

Oletko ihastunut klassisiin parkettilattioihin? Modernia kalanruotoparkettia edustaa kotimaisen Timberwisen Herringbone-malli, jossa lattia kootaan tavallista leveämmistä ja pidemmistä laudoista.

olohuoneen sisustus

3. Tilan tuntua

Haluatko tilaa ja avaruuden tuntua? Asettele matto vinottain keskelle huonetta. Jos tahdot, siirrä myös kalusteet seinänvieriltä irti tai vinottain. Jos matto on tarpeeksi iso, asettele myös esimerkiksi sohvan etummaiset jalat maton päälle.

kalanruotoladontaa lattiassa

4. Hillitty värimaailma

Pidä huoneen värimaailma hillittynä ja poimi kalusteiden väritys tapetista. Massiivisen pellavaverhoillun sohvan kanssa lämpöä tuo villainen nukkamatto. Korituolit ja metallikehyksinen sohvapöytä lisäävät ilmavuutta ja keveyttä. Puujakkarat, keramiikka ja ruokakorit seinällä ovat kiinnostavia yksityiskohtia.

olohuoneen sisustus

5. Sängynpääty

Sängynpääty tekee makuuhuoneesta kutsuvamman, ja sitä vasten on mukava nojata ja lukea kirjaa. Monet liikkeet myyvät valmiita sängynpäätyjä. Jos teet päädyn itse, hanki vuoteen levyinen kalustelevy, joka pehmustetaan vaahtomuovilla ja vanulla. Lopuksi kangas kiinnitetään niittipistoolilla.

makuuhuoneen sisustus

6. Puurimat

Tapetin sijaan katseenvangitsijaseinän voi toteuttaa puurimoista. Maalaa ensin seinä seinämaalilla. Suunnittele rimoista muodostuva kuvio ja sahaa puulistat. Maalaa listat seinän sävyisellä kalustemaalilla ja kiinnitä seinään.

Fritz Hansenin seiskatuolit

7. Yhdistele seinäpaneelia ja tapettia

Seinäpaneeleiden ja tapetin yhdistelmä tekee huoneeseen hienostuneen tunnelman. Työ kannattaa jättää ammattilaiselle, joka voi samalla nikkaroida myös ristikon patterin peitoksi.

ruudullinen tapetti ja seinäpaneelit

8. Valkoiset pellavaverhot

Harmaa seinämaali tuo tunnelmaa ruokailuhuoneeseen. Valkoiset pellavaverhot päästävät valon hienosti lävitseen ja suurentavat ikkunaa. Messinkinen kattovalaisin ja verhotanko viimeistelevät huoneen hienostuneen tyylin.

ruokailutilan sisustus

9. Maalaa kaapinovet

Jos keittiö on kunnossa, mutta perusvalkoinen kyllästyttää, kaapistonovet voi maalauttaa. Maalaishenkinen keittiö päivittyy uudeksi, kun ovet maalautetaan esimerkiksi harmaalla.

Harmaa Kvik-keittiö

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kotiin uusi ilme - 9 vinkkiä sisustamiseen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.