Sisustus Tilaajille

Pimeät putkimaiset yksiöt ovat yleisiä, mutta ankeita – liian pienellä kodilla voi olla yllättäviä seurauksia hyvinvoinnille

Liian pienessä kodissa ei saa hetken rauhaa muilta asukkailta. Turhan suuressa kodissa rauhaa on jo liiaksikin. Vai onko näin? Selvitimme, kuinka paljon tilaa on sopivasti.

Olisipa isompi koti. Ehkä tilavampi kylpyhuone, erillinen vaatehuone ja oma työskentelytila. Kaikille tavaroille oma paikkansa: keittiössä seilaavalle lajittelupisteelle, eteisen kenkäkasoille ja viherkasvien multasäkeille.

Tällaisesta moni pienessä kodissa asuva unelmoi. Osuuspankin kyselyn (2020) mukaan kolmannes suomalaisista haaveilee isommasta kodista. Mutta ovatko runsaammat neliöt oikotie onneen?

Tiedetään, että kodin koolla on vaikutusta asukkaiden onnellisuuteen. Asuntosäätiön vuonna 2022 teettämän Kotionnellisuus-kyselytutkimuksen mukaan asunnon koko ja toimivuus sekä siellä oleva oma tila ja rauha ovat tärkeimmät onnellisuuteen vaikuttavat seikat heti turvallisen ja rauhallisen sijainnin jälkeen.

Helsingin yliopiston kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaara pitää kodin kokoa ja toimivuutta peräti kaikista tärkeimpänä asiana. Hän on tutkinut muun muassa pienten kotien asumisviihtyvyyttä.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pimeät putkimaiset yksiöt ovat yleisiä, mutta ankeita – liian pienellä kodilla voi olla yllättäviä seurauksia hyvinvoinnille

Sinun täytyy kommentoidaksesi.