Sisustus

Kuusi metriä korkea olohuone luo ainaisen lomafiiliksen – lääkäriparin unelmatalo keskellä savannia on tyrmäävä ilmestys

Eteläafrikkalainen lääkäripari rakensi unelmiensa kodin Johannesburgin laitamille, keskelle savannia. Modernilta maalaistalolta näyttävässä kodissa lomafiilis on aina läsnä. Katso kuvat upeasta talosta!

Asukkaat: Lääkäripariskunta ja heidän viisi lastaan.

Koti: 600 neliön moderni maalaistalo Johannesburgin ulkopuolella Etelä-Afrikassa. Valmistunut vuonna 2017, 5 000 neliön tontti.

Johannesburgin laitamilla kaksi täsmälleen samanlaista, vierekkäin seisovaa rakennusta sulautuu vihreään savanniin ja muodostaa yhdessä modernin maalaistalon. Kyse on lääkäriparin ja heidän viiden lapsensa uudesta, muutama vuosi sitten valmistuneesta kodista.

Minimalistista tyyliä rakastava valitsee mustan teräskeittiön. Keittiömoduulit ja seinävalaisimet, Vipp.
Musta teräskeittiö on minimalistisen tyylin ystävän unelma. Tummasta väristä huolimatta kokonaisuus näyttää keveältä. Keittiö on rakennettu kolmesta jalallisesta moduulista, jotka sopivat täydellisesti ruokailu- ja oleskelualueen kalustukseen. Keittiö ja seinävalaisimet, Vipp. Metallico-pöytä, Porro ja Pin-up Grace -tuolit Living Divani. Wireflow-kattovalaisin on Vibian, matto Hertexin.
Keittiö-, ruokailu- ja oleskelutila avautuu lasiovien kautta ulkoterassille.
Yhdistetyssä keittiö-, ruokailu- ja oleskelutilassa on huonekorkeutta lähes kuusi metriä. Ligne Rosetin Prado-sohva ja -daybed ovat Christian Wernerin suunnittelemia, Jali-pöytävalaisin on Marie Christine Dornerin. Piani-pöytä on Andreas Kowalewskin suunnittelema. De Padovan nojatuoli on Maarten Van Severen suunnittelema.
Savannin keskelle rakennettu 600 neliön koti koostuu kahdesta vierekkäisestä rakennuksesta.
600 neliön koti koostuu kahdesta vierekkäisestä rakennuksesta. Iso terassialue ja uima-allas kutsuvat viettämään aikaa ulkona. Savannin näkymiä reunustaa Magaliesbergin vuoristo.

Lue myös: Nuoripari remonti jugendtaloon avaran kodin – nerokas työtilaratkaisu tuo lisää tilaa

Unelma omasta maalaistalosta toteutui

Etelä-Afrikasta kotoisin oleva pari tapasi alun perin Lontoossa. He muuttivat kuitenkin takaisin Johannesburgiin 2000-luvun alussa.

Kymmenen kaupunkivuoden jälkeen pari toteutti unelmansa: he ostivat palan maatalousmaata keskeltä ei mitään ja alkoivat rakentaa kotia, jollaisesta he olivat aina haaveilleet. Perhe halusi lähemmäksi luontoa, pois miljoonakaupungin hektisestä vilskeestä.

Harkitut antiikkiesineet ryydittävät sisustusta.
Antiikkilipasto ja -peili on hankittu Gujaratista Intiasta. Roseau-vaasit Ligne Roset.
Tarkasti punnittuja esineitä ja avaraa väljyyttä. Näistä aineksista rakennetun sisustuksen linja käy selväksi heti sisääntulossa.
Sisustuksen harkittu linja käy selväksi heti sisääntulossa. Vitran Wiggle-tuoli on Frank Gehryn suunnittelema, lattiavalaisin Vipp.
Kodin väripaletti muodostuu kolmesta väristä: valkoisesta, mustasta ja ruskeasta.
Kodin väripaletti syntyy ruskeista ja harmaista, joita valkoinen raikastaa ja musta terävöittää. Maarten Van Severen on suunnitellut LL04-tuolin DePadovalle, Gae Aulentin Pipistrello-valaisin on 1960-luvun klassikko, pikkupöydät paikallisesta antiikkiliikkeestä.

Rakentaminen vei kaiken kaikkiaan puolitoista vuotta. Kodin sydän ja perheen ehdoton lempipaikka on oleskelu-, ruokailu- ja keittiötila, jonka avoimuus ja valoisuus luovat pysyvän lomafiiliksen. Douglaskuusesta veistetyt kattoparrut puolestaan alleviivaavat maaseututalon tunnelmaa, ja oman lisänsä tilan viihtyisyyteen antaa antiikkinen marmoritakka.

Sisustamisessa apuna sisustussuunnittelija

Kodin sisustamisessa perhe turvautui ammattisisustajaan, italialaiseen Classicdesigniin.

Toiveissa oli sisustus, jossa näkyy perheen rakkaus funktionaalisiin esineisiin. Mukaan piti saada myös matkoilta tuotuja rakkaita esineitä sekä aimo annos tanskalaista hyggeä.

Korkeat ikkunat tuovat runsaasti valoa kaikkiin kodin tiloihin. Keveää ja valoisaa vaikutelmaa lisäävät lasiset väliovet.
Korkeat ikkunat tuovat paljon valoa oleskelutilaan ja lasiset ruutuliukuovet antavat valon virrata vapaasti. De Padovan Square 16 -sohva jäsentelee tilan kotoisaksi ja kutsuvaksi, Porron 3Table-pöydän saa moneen asentoon. Matto ja vaasit, Ligne Roset, Fortuny-lattiavalaisin, Palluco. Kattokruunu on antiikkia.
Tyylikkäät yhdessä: tummansininen ja lämmin puun väri.
Poikien huoneeseen antavat särmää takaseinän puunvärinen sormipanelointi ja tummansiniset vuodevaatteet. Lattiamateriaaliksi valittiin tammilankku. Vuoteet, Lago. Tammipöytä on teetetty. Tolomeo-seinävalaisimet, Artemide.
Kodissa on runsaasti ikkunapintaa, sisällä riittää auringonvaloa jopa työhuoneen perimmäiseen nurkkaan.
Työhuoneessa on hyödynnetty kuutiot: säilytystilaa on rakennettu katonrajaan asti. Tuolit @Home, työpöytä ja hyllystö on teetetty tähän tilaan.
Päämakuuhuoneesta löytyy valkoista, stukkopaneelia, lattia kalanruotoparketista ja rauhoittava tunnelma.
Jotta kotiin saatiin luotua rauhallinen tunnelma, seinät jätettiin kaikkialla valkoisiksi. Stukkopaneeli luo tilaan lämpöä ja tuo tärkeän yksityiskohdan. Vanhempien makuuhuoneen lattiaan valittiin kalanruotoparketti. Hotel Royal 1715 -sänky ja Taschino-yöpöytä, Zanotta. Evan-peili, Evangelos Vasileiou.
Makuuhuoneesta on avoin kulku ylelliseen kylpyhuoneeseen.
Makuuhuoneen siro pukeutumispöytä ja tuoli, Jori. Cestion-sivupöytä Evangelos Vasileiou, seinävalaisin Serge Mouille. Peili, Victorian Bathrooms.
Aika poikkeuksellinen kylpyhuoneratkaisu: voit istua ammeessa ja katsella savannille.
Kylpyhuoneen allaskaappi on teetetty mittojen mukaan, Establishment. Amme, Victoria and Albert. Messinkinen Original Boulanger -kattovalaisin, Sciolari.
Kylpyhuoneessa yhdistyvät marmori ja messinki.
Talon linjan mukaisesti kylpyhuone on vaaleasävyinen, ja siinä yhdistetään marmoria ja messinkiä. Kylpyhuone, Inhaus Design ja Marble Fabricators, hana Hans Grohe. Hammasmuki, saippuan annostelija ja pyyhe, Vipp.

Juttu on julkaistu Dekossa 2/2019.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuusi metriä korkea olohuone luo ainaisen lomafiiliksen – lääkäriparin unelmatalo keskellä savannia on tyrmäävä ilmestys

Sinun täytyy kommentoidaksesi.