Sisustus

Lontoon parhaat sisustusliikkeet ja muut sisustajan kohteet – Deko listasi uudet trendipaikat Lontoossa

Lontoo houkuttelee sisustajaa ainutlaatuisilla sisustusliikkeillä, hyvinvoinnin tiloilla, ajankohtaisella designilla ja uusilla galleriakonsepteilla. Poimi Dekon trendivinkit Lontoon-matkallesi!

Lontoon parhaat sisustus- ja designliikkeet löytyvät Orange Squarelta

Mistä löytää Lontoon parhaat sisustusliikkeet juuri nyt? Pieni Orange Square -aukio Pimlico Roadin ja Ebony Streetin risteyksessä kannattaa merkata Lontoon-matkan kartalle, jos on kiinnostunut sisustuksesta ja designista. Aluetta nimittäin ympäröivät sekä ajankohtaista brittimuotoilua myyvät sisustusliikkeet että hyvin kuratoidut antiikkiputiikit.

Lue myös: Huippuvinkit matkailijalle: Lontoon ainutlaatuiset museot

Pinch viettää 15-vuotisjuhlaansa, ja sen kunniaksi merkki on lanseerannut 15 uutta kalustemallia.

Lontoolaisen Pinch-kalustetalon vastikään avatussa lippulaivamyymälässä voi ihailla merkin siroja puukalusteita, showpiece-sohvia ja veistoksellisia valaisimia. Seiniä koristavat perustajapariskunnan oman taidekokoelman teokset.

“Brittien mielestä tyylimme on skandinaavinen ja pohjoismaalaisten mielestä brittiläinen,” Pinch-kalustetalon markkinointivastaava Katie Bills nauraa.

Sisustusarkkitehti Emma Shone-Sandersin inspiroiva kädenjälki näkyy Design & That -myymälässä.

Shoreditchin alueen kiinnostavin uutuuskohde Design & That on sisutusarkkitehti Emma Shone-Sandersin studion ja sisustusliikkeen yhdistelmä. Sen käsintehdyt keraamiset tuoksukynttilät ovat erinomainen tuliaislöytö.

Lisätietoja: daylesford.com/locations/pimlico-sw1, theorange.co.uk

Lontoon parhaat wellnesskohteet

Hyvinvoinnin trendit näkyvät Lontoossa vahvasti, ja kaupungin kiireeltä voi piiloutua tunnelmallisiin urbaaneihin keitaisiin.

Inhabit-hotellin oleskelutilojen kalusteet ovat Goldfinger Factoryn uudistamia second hand -tuotteita, ja tekstiilit burmalaista käsityötä.
Culture A -taidekonsulttitoimisto on kuratoinut Inhabit-hyvinvointihotellin sisustukseen kuuluvat teokset.

Paddingtonissa sijaitseva, juuri avautunut hyvinvointiin erikoistunut Inhabit-hotelli on sisustettu harmonisesti harmaan sävyillä ja puupinnoilla. Sen kirjastohuoneessa on laaja valikoima hyvinvointi- ja design-kirjallisuutta, ja aamuisin voi osallistua meditaatio- tai joogatunneille, tai rauhoittua meditaatiokapseleissa omaan tahtiin.

Huoneet ovat pieniä, ja materiaalit edullisia, mutta kaikki ratkaisut on tehty hyvällä maulla ja harkiten. Sen ansiosta hinta-laatusuhde on erinomainen. Huonelukemista voi hankkia samassa korttelissa sijaitsevasta Monoclen Kioskafé-lehtikahvilasta.

Lue myös: Pariisin parhaat sisustusliikkeet, ravintolat ja näyttelyt – tässä ovat sisustajan uudet suosikkipaikat Pariisissa

Joogakeskus Bamford Haybarn on puolestaan avannut South Kensingtoniin Lontoon-pisteensä, jonka puukoristeinen joogasali on yksi historian kauneimmista. Kristallimaljamusiikin säestämä meditaatio kattoikkunan alla on sykähdyttävä kokemus, joka rentouttaa syvästi. Katukerroksessa sijaitsee merkin myymälä.

Lontoon uudet taidekohteet

2000-luvun alussa Vyner Street -katu oli yksi itä-Lontoon tärkeistä kulttuurikeskuksista, mutta 2010-luvun taitteessa monet sen pienistä gallerioista pakenivat nousevia vuokria Fitzrovian galleria-alueelle.

Nyt kadulla kannattaa jälleen piipahtaa: galleriat ovat tekemässä paluuta sen kivijalkatiloihin, ja avoimista ovista voi kurkkia paikallisten taiteilijoiden studioihin. Helmiä ovat paluumuuttaja Modern Art ja vastikään avautunut M.A.H – Modern Art Hire.

Vyner Street -kadulla sijaitseva MAH-galleria yhdistää näyttelyissään kuva- ja veistostaidetta sekä kalustemuotoilua.

Muotoilija Laura Fulminen perustama M.A.H on gallerian ja taidekonsulttitoimiston yhdistelmä. Sen näyttelyissä kohtaavat nykytaide ja kalustemuotoilu, minkä lisäksi Fulmine vuokraa taidetta esimerkiksi elokuvatuotantoihin ja sisustusprojekteihin. Näkemyksellistä ja ennakkoluulotonta!

Kadulla on myös ripaus suomalaisväriä, sillä siellä sijaitsee Heikki Salosen vaatemerkki Vyner Articlesin päämaja. Merkin vaatteita voi hankkia esimerkiksi Browns-tavaratalosta.

Uutta arkkitehtuuria Lontoossa

Tältä tulevaisuus näytti 1960-luvulla: karheakylkiset betonitornit kohoavat kohti sinistä taivasta, ja niiden juurella suihkivat junat ja nopea-askeliset ihmiset. Lontoon eteläreunalla sijaitseva Croydonin esikaupunkialue sai tuolloin maamerkikseen lukuisia uusbrutalistisia rakennuksia, joita on viime vuosina kunnostettu uuteen uskoon.

Lontoon-vierailulla kannattaa vierailla juuri avatussa, kauttaaltaan remontoidussa kulttuurikeskus Fairfield Hallsissa.

Croydonin Fairfield Halls -kulttuurikeskusta pidetään Southbank Centren Royal Festival Hallin sisarrakennuksena. Myös Southbank Centren alla sijaitseva Undercroft-skeittipuisto on avattu uudistustöiden jälkeen.

”Teimme uudistustyön alueen arkkitehtonista perintöä kunnioittaen: puhdistimme ja uudelleen saumasimme julkisivun, ja lisäsimme hienovaraisia moderneja yksityiskohtia, kuten uusia valonlähteitä. Croydonissa on lukuisia ainutlaatuisia esimerkkejä 1960- ja 1970-lukujen modernismista”, uudistustöistä vastanneen MICA-arkkitehtitoimiston Magnus Wills kertoo.

Seudun tyylikkäin baari on The Store Croydon. Se sijaitsee 1900-luvun ruokakaupan tiloissa, ja kaunis mosaiikkilattia on perua tuolta ajalta.

Lisätietoja: instagram.com/croydonist

Juttu on ilmestynyt Dekossa 12/2019. Haluatko lukea lisää modernista asumisesta ja sisustamisesta, nähdä ihania skandikoteja ja saada uusimmat ideat ja trendit kotisi päivittämiseen? Tilaa lehti nyt tarjoushinnalla!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lontoon parhaat sisustusliikkeet ja muut sisustajan kohteet – Deko listasi uudet trendipaikat Lontoossa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.