Sisustus Tilaajille

Luonnollinen puu on yhä trendikäs – näin valitset parketin oikein

Öljytty pinta korostaa puun struktuuria, lakattu parketti on helppo pitää puhtaana.

1. Ulkonäössä ja kestävyydessä on eroja

Puulajeista suosituin on tammi ja siitä valmistettuja parketteja on saatavana ulkonäöltään hyvin laaja valikoima. Parkettilattian valinnassa puun kovuus on vain yksi tekijä, ja valintaan vaikuttaa myös muun muassa pintakäsittelyt. Lakkapintainen lattia on helppo pitää puhtaana, mutta öljytty pinta puolestaan korostaa puun struktuuria. Myös lattian uudelleenhiomismahdollisuus voi pidemmän päälle säästää rahaa.

2. Lattialämmitys ei sovi kaikkien materiaalien alle 

Lattialämmitys sopii hyvin yhteen parketin kanssa, ja sen alle voidaan asentaa yhtä hyvin niin sähkö- kuin vesikiertoinenkin lattialämmitys. Esimerkiksi pyökistä ja kanadanvaahterasta valmistetut parketit kuitenkin turpoavat ja kutistuvat muita puulajeja enemmän, eikä niitä suositella lattialämmityksen kanssa.

Lue myös: Pieni pintaremontti piristää! Tässä kevään trendikkäät maalit, tapetit ja tekstiilit

3. Mieti asennussuuntaa

Pääsääntöisesti parkettilattiat asennetaan lautojen pituussuunnassa ikkunaa kohden. Asiaan vaikuttaa myös huoneen muoto, ikkunoiden koko, luonnonvalon määrä, ilmansuunta ja valaistus. Jos huone on pitkä ja kapea ja ikkunat ovat korkeat, kannattaa harkita, kumpaa seikkaa lattian on tarpeen korostaa: huoneen muotoa vai valon suuntaa. Kapeissa tiloissa suositus on asentaa parketti pituussuuntaan.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.