Sisustus

Pehmeyttä, ylellisyyttä ja selkeitä muotoja – tilasuunnittelija antaa 4 vinkkiä makuuhuoneen maton valintaan

Makuuhuoneen matto saa olla kooltaan suuri ja muodoltaan yksinkertainen. Tilasuunnittelija Johanna Sulander-Hovila neuvoilla valitset makuuhuoneeseen käytännöllisen mutta tyylikkään maton.

Makuuhuoneen matto on ensimmäinen asia, jolle jalat laskeutuvat aamuisin. Miellyttävä materiaali takaa sulavan aloituksen päivälle ja saattelee viimeisenä illalla yöunille. Ei ihme, että tämän hetken tyylikkäin matto on valmistettu pehmeästä materiaalista ja ulottuu reilusti aina sängyn alta sen molemmille puolille.

Tilasuunnittelija Johanna Sulander-Hovila listasi neljä vinkkiä trendikkään, miellyttävän ja käytännöllisen makuuhuoneen maton löytämiseksi.

Lue myös: 6 x ihana makuuhuonetrendi – mikä näistä makkareista on sinun suosikkisi?

1. Makuuhuoneessa arvostetaan pehmeyttä

Pehmeä linja saa jatkua sängyn ja vuodevaatteiden lisäksi myös matossa. Suosittuja ovat paljaille jaloille pehmeät ja miellyttävät materiaalit, kuten esimerkiksi pellava ja villa. Tilaan voi halutessaan tuoda luksusta kiiltävillä materiaaleilla, kuten viskoosilla ja silkillä. Myös bambu on lisääntynyt mattomateriaalina.

”Matot sitovat itseensä pölyä, ja pölyä sitovat ominaisuudet ovat makuuhuoneessa plussaa”, Sulander-Hovila kertoo.

2. Makuuhuoneen matto voi olla paksu

Makuuhuoneeseen sopii muissa kodin tiloissa olevia mattoja paksumpi tekstiili. Paksut matot akustoivat tilaa miellyttäväksi.

Aikaisemmin ennakkoluuloja herättäneet ja epäedullisesta maineesta kärsineet kokolattiamatot tekevät myös paluuta makuuhuoneisiin. Ne luovat lämpimän kodikasta tunnelmaa.

Kokolattiamatot on helppo puhdistaa imuroimalla. Tahrat voi poistaa esimerkiksi vesi-astianpesuaineseoksella ja rätillä.

Lue myös: Hotellityyli makuuhuoneeseen! 4 vinkkiä, joilla loihdit luksusta kotiin

3. Makkarissa kannattaa suosia suurta

Ajan hermolla oleva trenditietoinen sisustaja valitsee makuuhuoneeseensa suuren maton, joka ulottuu aina sängyn alta sen molemmille puolille. Ihanteellinen matto ulottuu 50 senttimetriä sängyn molemmin puolin ja myös yöpöytien alle. Esimerkiksi:

”Näin matto muodostaa mukavan pehmeän kokonaisuuden sängyn ja yöpöytien kanssa. Maton sijoittaminen sängyn alle pitää maton hyvin paikallaan. Myös pienemmät sängyn vierusmatot voidaan sijoittaa sängyn jalkojen alle.”

Jos sänky on niin matala, ettei sen alta voi imuroida, suosittelee Sulander-Hovila hankkimaan yhden maton sängyn kummallekin sivulle. Näiden mattojen tulisi olla sängyn pituisia ja aseteltuna sängyn jalkojen alle, jolloin ne pysyvät paikallaan. Maton leveydellä ei ole väliä.

Lue myös Anna.fi:stä: Tahra tai paha haju matossa? Näin puhdistat maton helposti ruokasoodalla

4. Makuuhuoneen matto saa olla selkeä suorakulmio

Helpoin ja kätevin muoto makuuhuoneen matolle on suorakulmio, joka Sulander-Hovilan mukaan luo sängyn kanssa rytmitellyn kokonaisuuden. Matto tulisikin sijoittaa sängyn yhteyteen, sillä sängystä noustessa on mukava tuntea pehmeä matto varpaiden alla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pehmeyttä, ylellisyyttä ja selkeitä muotoja – tilasuunnittelija antaa 4 vinkkiä makuuhuoneen maton valintaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.