Sisustus

Marimekko ja kevään 2019 uutuudet

Marimekon kevään ja kesän 2019 kodinmallistossa näkyvät kirkkaat kukat ja japanilaisuus. Oiva-astiasto täyttää myös kultaiset 10 vuotta.

Marimekko on luonnostaan rohkea, ja se on myös yrityksen vuoden 2019 teema. Sen keskiössä on luonnossa vallitseva positiivinen energia, jota kevään 2019 kodinmallisto tarkastelee valon ja varjon näkökulmasta, vaikuttaahan valo olennaisesti siihen miltä värit näyttävät, niin luonnossa kuin kankaalla.

Lue lisää Marimekon toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kaskon ajatuksista

Kukkaloistoa Marimekon keväässä

Kodin malliston väripaletti mukailee keväällä kukkaan puhkeavaa luontoa. Alkukesän herkät pastellit, kuten Maija Isolan Unikko-kuosin vaaleanpunaiset  sävyt, kirkastuvat loppukesän kirkkaaksi kukkakedoksi, kuten Fujiwo Ishimoton täyteläisen väriseksi Onni-kuvioksi ja Maija Louekarin Eläköön elämä -uutuuskuosiksi. Niin kankaissa kuin lanseeraustilaisuuden esillepanossa ja kuvissa näkyy japanilaisuus: vaaleanpuna-ruskeat Unikot vievät ajatukset hanamiin, putkilomaiset Paanu-tyynyt futonille.

Oiva-astiasto täyttää 10 vuotta

Kymmenen vuotta sitten Sami Ruotsalaista pyydettiin suunnittelemaan astiasto, joka säilyisi ajankohtaisena seuraavat 100 vuotta. Maija Louekaria pyydettiin suunnittelemaan kuoseja, jotka täydentäisivät Oivan muotoja. Pian yleisölle tuli tutuksi nyt-jo-niin ikoniset Siirtolapuutarha ja Räsymatto. Näin lopulta syntyi Oiva, käytännöllinen ja luonteikas astiasarja, joka käy yksiin Marimekon rohkeiden kuosien kanssa. Oivan ideana onkin rohkaista yhdistelemään erilaisia muotoja ja kuoseja keskenään, ja nauttimaan jokapäiväisistä hetkistä hyvässä seurassa.

Oivan uudet jutut

Juhlavuoden kunniaksi Oivan joistain astioista on lanseerattu  kultakoristeiset versiot. Keittolautasen rento muoto saa hienostuneen säväyksen kultaisesta reunasta, ja kahvikupin Räsymatto-kuvio on saanut yhden kultaisen rivin. Oivaan lanseerattiin myös täysin uusia osia, joissa näkyy eritoten japanilaisen ruokakulttuurin vaikutteet. Kalalautanen on tehty syvemmäksi, jotta kastikkeet eivät leviä pöydälle, ja nuudeleille on nyt täysin oma kulho, samoin kuin soijalle.

Lue tästä lukijoiden hauskimpia muistoja Marimekosta vuosikymmenien varrelta

Marimekon kevät 2019

Herkkä vaaleanpunainen Unikko näkyy kevään astioissa. Pienet pyöreät kupit ovat täysin uutta Oiva-sarjassa, samoin kuin nuudelikulho.

Marimekon kevätmallisto 2019

Oivan keittolautaset, kahvikupit ja leipälautaset ovat saaneet juhlavuoden kunniaksi kultaisia koristeita. Myös Räsymatto-kangas on saanut yhden kultaisen rivin lisää.

Marimekon kevätmallisto 2019

Kevään kankaiden kuosit henkivät japanilaisuutta, kuten nämä raikkaat Onni-vuodevaatteet ja putkilomaiset Kukkaketo- ja Paanu-tyynyt.

Marimekon kevätmallisto 2019

Kesämallisto huipentuu Maija Louekarin modernin retroon Eläköön elämä-kuosiin, joka koristaa niin kankaita kuin Oiva-astioita.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Marimekko ja kevään 2019 uutuudet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.