Sisustus

Metsätapetti tuo luonnon kotiin – 4 ideaa

Tapetointi nyt trendikkäämpää kuin aikoihin. Yksiväriset maaliseinät saavat väistyä, ja tilaan valitaan rohkeita koko huoneen valtaavia aiheita. Mennään siis metsään, ja tuodaan se myös tapettina kotiin.

Metsätapetti rauhoittaa

Tapettien kuviotarjonnassa on valtavasti valinnanvaraa, mutta juuri nyt metsätapetti ja muut luontoaiheet nousevat selkeästi esiin. Tapetti vain yhdellä seinällä on niin mennyttä. Nyt huone tapetoidaan reippaasti kauttaaltaan.

Lue myös: Tapetointi vaihe vaiheelta – katso video

Korkeaan huonetilaan voi hyvin valita vahvankin kuosin. Tapetointi on helppo ja vaivaton tapa uusia kodin sisustus. Metsä ja luonto rauhoittaa mielen, joten mikä olisikaan levollisempaa kuin tapetti, jolla saa oman metsätunnelman kotiin. Heittäydy rohkeaksi ja valitse villi metsä ruokailutilaasi tai rauhallisempi saniaisteema työhuoneeseen.

runsaspuustoinen tapetti ruokailutilassa
Cole&Son Forest-tapetti, 395 e/rl. Rullan leveys 70cm ja rullassa 10,05m,

Miten upea olisikaan ruokasali metsätapetin ympäröimänä. Huomaa tilan vihreäksi maalatut, korkeat jalkalistat ja valkoiset näyttävät kattolistat sekä katto, joka tuo kauniisti valoa ja avaruutta tumman metsän keskelle. Myös kattaukseen ja astioihin on saatu innoitus luonnosta. Vaalea puulattia on myös kuin kaatuneesta puusta tuotettua. Luonto tuodaan nyt lähelle.

Tammenlehtikuvioinen vihreä tapetti
Sandbergin Ek tammenlehti -tapetti, 84 e/rl, .

Vihreän lehvästön kuvittama metsätapetti makuuhuoneessa voisi olla hurmaava aamun aloitus. Arkkitehtuuriltaan romanttiseen huoneeseen luo vihreä tapetti ja moderni petaus tyylien mielenkiintoisen jännitteen. Valkoiset ikkunan pielet ja korkeat listat tilassa raikastavat tumman vihreää seinää. Ruskeat puunrungon yksityiskohdat tapetissa kiinnittyvät sävyltään tyylikkäästi tummaan puulattiaan, joka on kuin polku lehtimetsässä.

Vaalea saniaiskuvoinen tapetti
Saniaistapetti on Lounge Luxe-sarjaa, 135 e/rl,

Jos kokovihreä huone on  liikaa, valitaan vaaleampaa, mutta pysytään silti aiheessa. Silloin huoneeseen voi sopia vaikkapa ihana saniaistapetti. Vaaleakuvioinen tapetti muistuttaa sävyltään hiukan kasviota, joka sopii aina luontoteemaan. Patinoituneen messingin sävyinen työpöytä sopii kauniisti vaalean tapetin kaveriksi.

Suinen metsäaiheinen tapetti
Sandbergin utuinen Skog-metsätapetti myydään 3,6 metrin levyisenä kuviona, joka koostuu kahdeksasta tapettivuodasta, 425 e/kuva, .

Usva, utu, sumu. Aamujen yllättäjä, joka näyttää vain vähän ja piilottaa paljon. Eteistilan valitaan metsätapetti, jossa on aamu-usvainen maisema.  Epämääräisyydessään tämä tapetti on myös hyvin armollinen eteiseen, koska se sietää hieman jälkiäkin ilman, että näyttää likaiselta. Vanha, karhea penkki sopii uuden kodin eteiseen ja isovanhempien vanha puuloota toimii tyyliin sopivana huivilaatikkona. Vänkkyrämuotoinen puunrunko on löytynyt mökiltä ja tuotiin kaupunkikodin eteiseen. Se todellakin tuo luonnon lähemmäksi. Lakattu betonilattia eteistilassa on kuin metsäinen kallio sateen jälkeen.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Metsätapetti tuo luonnon kotiin – 4 ideaa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.