Sisustus

Milanon messut 2019: 3 sisustustrendiä, jotka näkyvät pian kaikkialla

Maailman suurimmat huonekalumessut ja satojen tapahtumien designviikko valtasi Milanon jälleen viime viikolla. Kokosimme tiivistelmän nousevista trendeistä.

Milano on ehdottomasti se paikka, jossa parhaiten pääsee aistimaan muotoilun, sisustuksen ja lifestylen uusia virtauksia. Milanon huonekalumessut ja sen oheistapahtumat muodostavat maailman suurimman design-viikon, joka on Milanossa aina huhtikuun alussa. Milanon messut 2019 sai myös dekolaiset matkustamaan Italiaan.

Tänäkin vuonna messukävijöiden päät täyttyivät lukemattomista trendeistä, joista osa on selkeitä ja kohta lähihuonekaluliikkeessäkin konkretisoituvia, osa taas pienempiä, bubbling-under suuntauksia. Tähän juttuun poimimme kolme suurta virtausta, jotka toistuivat niin huonekalumessuilla kuin erilaisissa tapahtumissa, installaatioissa ja gallerioissakin.

1. Milanon messut 2019 olivat täynnä itämaista tyyliä

Itämainen, eklektinen tyyli oli yksi selkeimmistä asioista, joka nousi esiin Milanon messuviikoilla erilaisissa gallerioissa ja tapahtumamiljöissä. Sitä sekoitetaan iloisesti modernien kalusteiden, vintage-esineiden ja kasvien kanssa, ja sävy on hienostuneempi  kuin esimerkiksi 1980–90-luvulla, jolloin itämaisuus oli myös suurta huutoa.

Tämän päivän itämainen tyyli koostuu muun muassa luonnollisista materiaaleista (mitä kulahtaneempi, sitä parempi), tyylikkäästä rottingista ja kukkapuiden siroista oksista. Kun yhdistät esimerkiksi japanilaisen bambuisen seinäviuhkan 1950-luvun puutuoliin, olet tyylin ytimessä.

Six-galleria, Milanon messut 2019
Six-galleria.

Milanolaiseen Six-galleriaan oli sisustettu upea miljöö yhdistellen vintagekalusteita, itämaisia esineitä ja gallerian perustajiin kuuluvan studio Quincoces-Dragón suunnittelemia moderneja kalusteita.

2 Vekitettyä pintaa, kiviä ja keramiikkaa

Milanon messut 2019 esittelivät erilaisia tekstuureja, erityisesti vekityksiä, pinnoissa,. Arvokkaita kivipintoja ja kalusteita valmistava Salvatori oli sisustanut huoneiston yhdessä italialaisen muotoilijan Elisa Ossinon kanssa. Huoneiston seinät oli päällystetty hienolla vekitetyllä kivellä, samoin kuin monet kalusteet.

Myös vekitetty lasi tekee tuloaan kalusteisiin. Muutenkin erilaista keramiikkaa näkyi vieläkin entisiä vuosia runsaammin: niin moderneja, sulavalinjaisia ruukkuja ja pulloja kuin röpelöisiä, muhkeita, kauniinrumia vaaseja.

Milanon trendit, Milanon messut 2019
Salvatorin ja muotoilija Elisa Ossinon sisustama huoneisto Milanon Brerassa.

 

Milanon trendit, Milanon mrssut 2019
Vitran hauskat ja hurjat Decoupage-vaasit.

3. Ruskeaa ja luonnonmateriaaleja

Ruskeat, paahdetut värit sekä luonnonmateriaalit ovat edelleen suosiossa. Tähän kuuluu myös simppeli japandi eli japanilainen skandityyli. Esimerkiksi shaker-tyylisiä puutuoleja on nyt useammalla valmistajalla nimekkäiden suunnittelijoiden suunnittelemina.

Materiaaleissa korostuvat erityisesti erilaiset tekstuurit sekä pinnat. Materiaalit saavat nyt tuntua, ja niitä sekoitellaan keskenään. Mitä enemmän vastakohtia, sen parempi. Hauska yksityiskohta oli tiilenpunaiseen häivähtävä tumman punaisenruskean sävy, jota näkyi erityisen paljon verrattuna edellisiin vuosiin.

Milanon messut 2019

Nani Marquinan uuteen Ilse Crawfordin suunnittelemaan Wellbeing-mallistoon kuuluu muun muassa mattoja ja seinävaatteita, joissa on käytetty afganilaista villaa, juuttia, pellavaa ja silkkiä. Kokoelmassa muutenkin yhdistellään runsaasti erilaisia tekstuureja. Tässä ne on yhdistelty rouheaan kaakeliin, kulahtaneeseen puuhun ja särmään rottinkiin.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Milanon messut 2019: 3 sisustustrendiä, jotka näkyvät pian kaikkialla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.