Sisustus

Nämä kylpyhuoneet inspiroivat remontoimaan! Katso kuvat 13 upeasta modernista kylpyhuoneesta

Unelmoitko kylpyhuoneen remontoimisesta uuteen loistoon? Näitä kuvia katsellessa eivät ainakaan ideat lopu. Listasimme modernit tyylit kompaktiin ja isompaan kotiin.

Kylpyhuone on osa jokapäivästä elämäämme. Siksi sen käytännöllisyys ja ulkonäkö kannattaa miettiä loppuun asti. Kaunis kylpyhuone mahdollistaa parhaimmillaan pienen spa-hetken keskellä arkea.

Kokosimme kuvat 13 kylpyhuoneesta, joissa on tehty moderneja ja tyylikkäitä ratkaisuja. Inspiroidu muun muassa keskeliäästä kaakeloinnista, puisista kalusteista ja spa-tunnelmasta!

Lue myös: Hyvästit kliinisyydelle! Asiantuntija kertoo, miltä kylpyhuoneissamme pian näyttää

Kylpyhuoneet kompaktiin kotiin

Pyöreä valopeili ja beige sävymaailma luovat levollisen tunnelman. Seinälaatta on RTV:n Seppo di Piatra gre.
Pyöreä valopeili ja beige sävymaailma luovat levollisen tunnelman. Seinälaatta on RTV:n Seppo di Piatra gre. © Frida Steiner

Säde ja Jaakko rakennuttivat Espooseen kaksi paritaloa yhdessä kolmen muun perheen kanssa. Parin 118 neliön paritalonpuolikas valmistui vuonna 2019. Alun perin Säde ja Jaakko ajattelivat asua talossa vain muutaman vuoden, mutta talo osoittautuikin niin viihtyisäksi, ettei heillä ole kiirettä mihinkään. Modernin kodin sisustuksessa toistuvat vaalea sävymaailma ja luonnonmateriaalit.

Kylpyhuoneessa voi leikkiä seinälaattojen muodoilla ja värityksellä.
Kylpyhuoneessa voi leikkiä seinälaattojen muodoilla ja värityksellä. © Riitta Sourander

Keittiömestari Pipsa Hurmerinnan 1930-luvun kerrostalokodissa Helsingin Punavuoressa on boheemin värikäs sisustus. Keittiö ja kylpyhuone remontoitiin putkiremontin yhteydessä talon aikakauden tyyliä kunnioittaen. Kylpyhuoneen seinälaatta on ABL-laattojen Riad ja Corianista tehty allastaso on teetetty mittojen mukaan. Messinkinen hana on Tapwellin.

Puusepän toteuttama vanerilaatikosto valkoisen Corian-tason alla sopii täydellisesti rintamamiestalon tyyliin.
Puusepän toteuttama vanerilaatikosto valkoisen Corian-tason alla sopii rintamamiestalon tyyliin. © Jaanis Kerkis

Sari ja Roger ostivat puolivahingossa vuonna 1953 rakennetun rintamamiestalon Helsingin Torpparinmäestä. Pari on remontoinut taloa ajan kanssa. Yläkerran wc:n laajennusremontti osoittautui kaikkein haasteellisimmaksi projektiksi vanhan talon monimutkaisten rakenteiden vuoksi. Lopputuloksesta tuli kuitenkin suunnitelmien mukainen ja mieluinen.

Pyöreät muodot ja messinkiset yksityiskohdat ovat tämän kylpyhuoneen punainen lanka.
Pyöreät muodot ja messinkiset yksityiskohdat ovat tämän kylpyhuoneen punainen lanka. © Mirva Kakko

Asuntomessut järjestettiin vuonna 2022 meren äärellä Naantalissa. Isokoskelo -paritalokompleksin asunnossa nähtiin kompakti ja toimiva kylpyhuone messinkisillä yksityiskohdilla ja pehmeällä valaistuksella.

Näyttävät sadesuihkut

Mustat yksityiskohdat tekevät kylpyhuoneen ilmeestä harkitun näköisen.
Mustat yksityiskohdat tekevät kylpyhuoneen ilmeestä harkitun näköisen. © Niclas Mäkelä

Suihkuissa musta ja messinki ovat olleet trendikkäitä värejä jo jonkin aikaa. Mustan suihkun kaveriksi sopivat mainiosti samanväriset saippuapullot ja kylpyjakkara tai muut mustat yksityiskohdat. Kokonaisuudesta saa eheän toistamalla aksenttiväriä hillitysti.

Kullanväriset suihkut tekevät ylellisen fiiliksen.
Kullanväriset suihkut tekevät ylellisen fiiliksen. © Mirva Kakko

Naantalissa sijaitsevassa asuntomessutalo Cortenissa on ylellinen saunaosasto kullanvärisillä suihkuilla. Seinän syvennykseen saa piilotettua sekalaiset saippuapullot.

Spa-tunnelmaa ammeilla

Ihan zen. Appelsiinipuun alla kylpiessä syke takuulla tasaantuu.
Ihan zen. Appelsiinipuun alla kylpiessä syke takuulla tasaantuu. © Roope Permanto

Lohjalaiset Nanette ja Krister remontoivat ja myivät mökkejä ja kotejaan noin vuoden välein. Seitsemäntenä projektinaan he rakensivat talon Lohjan asuntomessualueen liepeille. Kodissa on kaksi kylppäriä, yksi kummallekin. Naneten kylpyhuoneessa on kylpyamme.

Sementtipuristeiset Portugalista hankitut laatat tuovat tähän kylpyhuoneeseen ilmettä. Pesukone ja pyykkihuolto piiloutuvat kaappien sisään.
Sementtipuristeiset Portugalista hankitut laatat tuovat tähän kylpyhuoneeseen ilmettä. Pesukone ja pyykkihuolto piiloutuvat kaappien sisään. © Pekka Holmström

Arkkitehdit Julia ja Samuli remontoivat pimeästä 1970-luvun asunnosta toimivan lapsiperheen kodin. Putkiremontin yhteydessä Helsingin keskustassa sijaitsevassa asunnossa uusittiin kaikki lattioita, ovia ja ikkunalautoja lukuun ottamatta. Puolisen vuotta kestäneessä remontissa muutettiin huoneenjakoa ja kylpyhuone ja wc erotettiin omiksi huoneikseen.

Mitä jos suihkun alle toisi ammeen? Pienikin kylpyhuone voidaan muuntaa hemmottelun keitaaksi.
Mitä jos suihkun alle toisi ammeen? Pienikin kylpyhuone voidaan muuntaa hemmottelun keitaaksi. © Niclas Mäkelä

Noora Shinglerin koti Merihaassa on sekoitus kasaria ja hulppeaa art decoa. Idea kylpyhuoneen kattomaalaukseen syntyi hetken mielijohteesta Nooran tupareissa. Maalauksen toteutti parissa viikossa Johanna Karvonen.

Upeat saunaosastot

Messutalo Dekolakun kylpyhuoneessa on juuri sopivasti luksusta.
Messutalo Dekolakun kylpyhuoneessa on juuri sopivasti luksusta. © Niclas Mäkelä

Kiira ja Elmo suunnittelivat ja rakensivat unelmiensa omakotitalon Korian Pioneeripuistoon Kouvolan asuntomessualueelle. Ensimmäistä kertaa rakennusurakkaan ryhtynyt pariskunta on pitänyt kukkaron nyörit tiukalla. Pariskunta laski, että kalustettu koti tulisi maksamaan 360 000-400 000 euron väliltä.

Persoonallinen sauna on pääosin isännän ja emännän itsensä ehostama. 
Persoonallinen sauna on pääosin isännän ja emännän itsensä ehostama.  © Mikko Kaaresmaa

Matleena otti hoivaansa mummunsa 1800-luvulla rakennetun puutalon Wanhassa Raumassa. Retrohenkeen sisustettu talo sijaitsee Suomen pienimmällä asemakaavoitetulla tontilla, 147 m2. Vuonna 2017 valmistuneessa remontissa lisättiin yksi suihku ja lauteet korvattiin uusilla. Talon vintiltä löytyneet puutikkaat Matleena petsasi tummanruskeiksi.

Laattapisteen laatoilla ja Sauna Managerin saunalla varustettu kylpyosasto on komea näky.
Laattapisteen laatoilla ja Sauna Managerin saunalla varustettu kylpyosasto on komea näky. © Niclas Mäkelä

Lohjan asuntomessujen Saarenta-kohteen pesutiloissa on tummanpuhuva spa-henkinen tunnelma. Kulmikas muotoilu toistuu kaikissa tilan elementeissä – jopa penkissä ja pyyhetelineenä toimivissa tikkaissa.

Vai lähtisitkö sittenkin revittelemään väreillä? Syvän siniset laatat vievät katseen kuin veden syvyyksiin.
Vai lähtisitkö sittenkin revittelemään väreillä? Syvän siniset laatat vievät katseen kuin veden syvyyksiin. © HK-Living

Kylpyhuoneen ei tarvitse olla valkoinen ja harmoninen. Tässä pesutilassa on revitelty mukavasti: lattialle on levitetty itämainen matto, perinteisen allastason korvaa industrial-henkinen pöytä ja laatat ovat kaikkea muuta kuin valkoista. Tilan kruunaa luonteikas viikunapuu.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Nämä kylpyhuoneet inspiroivat remontoimaan! Katso kuvat 13 upeasta modernista kylpyhuoneesta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.