Kyllähän sitä mökilläkin olisi kiva päästä suihkuun! Mökkisuihku x 5 – nappaa vinkit talteen

Mökkisuihkuksi voi valita edullisen käsisuihkun tai useita satoja euroja maksavan systeemin. Penninvenyttäjä rakentaa mökkisuihkun itse ämpäristä.

Kaikilla mökeillä ei ole sähköä, ei erillistä pesuhuonetta, eikä edes painevettä, mutta suihku pitäisi saada. Muutama vaihtoehto löytyy, mutta kotisuihkun kaltaista kokemusta niistä ei saa.

Kokosimme yhteen viisi vaihtoehtoa, joista inspiroitua mökkisuihkun valinnassa. Millainen mökkisuihku sopii sinulle?

1. Kätevä mökkisuihku ulos

Jos mökille tulee painevesi vaikka omalla vesiautomaatilla, Demerx Sunny -suihkun voi asentaa ulos. Aurinko lämmittää mustassa muovisäiliössä olevan veden, ja suihkun aikana letku puskee uutta tilalle lämpiämään. Mutta auringon pitää paistaa, muuten suihkuttelijalle tulee vilu.

40-litraisesta Sunnystä riittää valmistajan mukaan lämmintä vettä parinkymmenen minuutin suihkutteluun. Laite maksaa noin 300 euroa.

2. Neljän minuutin mökkisuihku

Kotimaisen Mökkisuihkun Premium-mallisen mökkisuihkun kuumavesiletku kytketään esimerkiksi kiukaan kylkisäiliöön ja kylmävesiletku vaikka vesisaaviin. Käsipumpulla pumpataan vedet suihkun säiliöihin, sekoitetaan kahdella hanalla sopivan lämpimäksi ja väännetään suihku auki. Vettä pitäisi tulla noin neljän minuutin ajan.

Ihan pikkurahalla pumppujumppaa ei pääse harrastamaan, sillä laite maksaa yli 800 euroa.

Lue myös: Inspiroiva piha x 15 – katso kuvat ja poimi parhaat ideat omalle pihallesi

3. Mökkisuihku vaatimattomaan makuun

Ladattava käsi- tai retkisuihku on yksi mökkisuihkujen riisutuimmista tapauksista. Akkukäyttöinen uppopumppu lasketaan lämpimällä vedellä täytettyyn ämpäriin, ja letkun päässä oleva kapula alkaa suihkuttaa vettä parin litran minuuttivauhdilla. Laite maksaa parikymppiä.

Mag-Pro Garden -suihkujärjestelmä toimii akuilla ja kulkee mukana minne vain, 19,90 €. Kuva: OM-arkisto

Mag-Pro Garden -suihkujärjestelmä toimii akuilla ja kulkee mukana minne vain, 19,90 €. Kuva: OM-arkisto

4. Kun haluat mukavamman suihkun

Jos mökiltä löytyy märkätila ja aurinkosähköjärjestelmä, voi rakentaa ihan oikean suihkun. Aurinkosähköllä ei sentään lämmitetä vettä, mutta sillä voi pyörittää vesipumppua.

Märkätilaan rakennetaan suihkukaappi ja sen yhteyteen kaasukäyttöinen vedenlämmitin. Lämmitin syttyy, kun kuumavesihana käännetään auki ja sammuu, kun se käännetään kiinni.

Laite lämmittää läpi virtaavan veden hetkessä noin 25 astetta lämpimämmäksi. Ja jos vesi tulee puhdasvetisestä kaivosta, sitä voi käyttää talousvetenä mökin muissakin vesipisteissä.

Kaasukäyttöinen läpivirtauslämmitin tuottaa lämmintä vettä jopa 15 litraa minuutissa. Laite maksaa noin 500 euroa. Lisäksi se tarvitsee noin 70 euron hintaisen paineensäätimen. Kaasugrillin matalapainesäätimen kapasiteetti ei riitä läpivirtauslämmittämiseen.

Jos mökissä ei ole ylläpitolämmitystä, vedenlämmitin, pumppu ja vesiputket pitää tyhjentää huolellisesti ennen pakkasia.

5. Tee se itse -ihmisen valinta

Jos mökkeilijän sydämestä löytyy ripaus seikkailuhenkisyyttä ja halua venyttää penniä, mökkisuihkun voi rakentaa itse ämpäristä, jonka pohjaan on porattu reikiä.

Tarvitset ämpärin lisäksi vain koukun, johon saat ”suihkun” roikkumaan. Suihkuhetken alussa ämpäri täytetään vedellä ja nostetaan koukkuun, jolloin vesi lorisee reikien läpi suihkuttelijan päälle.

Lue myös: 5 asiaa, jotka voit tehdä samalla kuin käyt suihkussa: pese rintaliivit ja puhdista kaakeleiden saumat

Lähde: Maalla-lehti 7/2020

Avainsanat

Keskustelu

Jos on paikalla 2 ihmistä, kastelukannusta saa halvan suihkun. Meillä ainakin saunassa toimi hyvin.

Kommentoi juttua: Kyllähän sitä mökilläkin olisi kiva päästä suihkuun! Mökkisuihku x 5 – nappaa vinkit talteen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X