Sisustus

MoMa valitsi Timo Niskasen valaisimen

Timo Niskanen perusti valaisimiin erikoistuneen Himmee-yrityksensä vuonna 2014. Tänä syksynä hänen Loop-valaisimensa tulee myyntiin New Yorkin modernin taiteen MoMa-museon kauppaan.

Timo Niskanen esittelee itsensä muotoilijaksi ja yläkoulun puukäsityön opettajaksi. Lapsuudessaan hän rakenteli legoja. Vähän samanlaista rakentelua hän on tehnyt uransakin aikana: suunnitellut tuotteita, esitteitä ja kaikkea siltä väliltä.

himmee_timo_niskanen

”Henkilökohtaisena missionani olen kiertänyt maailmaa lamput kainalossa etsien suunnitelmilleni valmistajia. Muutamia hyviä on löytynyt, mutta yhteistyökuviot ovat kariutuneet aina milloin mihinkin. Kompromisseihin kyllästyneenä laitoin lamput sivuun ja keskityin tekemään puutöitä seitsemäsluokkalaisten kanssa. Intohimo veti kuitenkin lopulta takaisin valaisimien pariin, ja lähimmäisten myötävaikutuksella ja hieman rohkeutta kerättyäni päätin lanseerata ensimmäisen oman valaisinmallistoni”, Niskanen kertoo yrityksensä synnystä.

Tänä vuonna Niskanen sai tunnustuspalkinnon, kun hänen suunnittelemansa Filly-valaisinperhe äänestettiin voittajaksi Muoto2016-kilpailun sisustustuotekategoriassa.

”Jo ehdokkaaksi pääsy tuntui hienolta. Kilpailun juryyn kuuluu arvostamiani muotoilualan vaikuttajia ja yksin ammattilaisten valinta ehdokkaaksi tuntui voitolta, jonka yleisöäänestyksen voitto kruunasi”.

himmee_filly_table

Filly kuuluu Himmeen ensimmäiseen, vuonna 2014 lanseerattuun mallistoon. Siihen kuuluu yhteensä neljä erilaista jalka-, pöytä- ja seinävalaisinta.

himmee_loop

LOOP on alumiinirunkoinen pöytävalaisin, jonka valonlähde on sijoitettu puoliympyrän muotoon. Idean Niskanen nappasi talvisella lenkillä, kun hän näki hangesta törröttävän minigolf-radan silmukan. Tänä syksynä tuo lenkillä syntyneestä ideasta tuotantoon noussut valaisin on koko maailman saatavilla New Yorkin MoMa-museon kaupassa.

Lue lisää: Himmee, MoMa

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: MoMa valitsi Timo Niskasen valaisimen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.