musta joulukuusi

Musta joulukuusi on joulun sisustushitti – vai onko? Sisustustoimittaja tyrmää trendin

Musta joulukuusi on tämän joulun sisustushitti – ainakin, jos uskotaan loppuunmyytyjä verkkokauppoja. Mutta mitä mieltä on sisustustoimittaja?

Aluksi oli perinteinen joulukuusi, sitten valkoinen, nyt musta. Mustat tekokuuset ovat tämän joulun suurin sisustushitti, jos loppuunmyytyjä verkkokauppoja on uskominen. Musta joulukuusi vaatii kuitenkin sisustajaltaan paljon, sillä se imee helposti viimeisetkin valonrippeet talven pimeästä. Sisustusalan yrittäjä ja Dekon sisustustoimittaja Seija Killström tyrmääkin koko trendin.

Lue lisää: Väriä, valoa ja luonnonmateriaaleja – 6 x moderni koristeluvinkki jouluun

”Musta väri on ollut trendin huipulla vuosia. Nyt jo useamman vuoden siellä hiipuvalla osastolla”, Killström sanoo.

Jos musta joulukuusi ei ole in, mikä on?

Musta joulukuusi kulkee vanavedessä muiden modernien joulukoristeiden kanssa. Yhä harvempi koristelee kotinsa jouluun enää perinteisellä punaisella ja vihreällä, sillä graafiset valkoisen ja mustan värit ovat vallanneet sisustuksessa alaa vuosituhannen vaihteen jälkeen. Perinteiden pelkääminen on kuitenkin turhaa, uskoo Killström. Jos tänä vuonna haluaa olla trendikäs, kannattaa luottaa vanhaan.

”Kaikessa sisustamisessa ja elämisessä on nyt ekologisuus ja lähellä tuotetut asiat arvossaan. Itse nostaisin tähän hetkeen kaikkein trendikkäimmäksi paperiset, puiset ja olkiset kuusenkoristeet”, hän sanoo.

”Se, että vuosi toisensa jälkeen kuuseen nousee tutut ja rakkaat koristeet on pelkästään hienoa! Muistot, kerrostumat ja tarinat viehättävät.”

Lue lisää: Joulukoristeet – Uusia ideoita jouluisen kodin koristeluun

Miten ammattisisustaja sisustaa jouluun?

Musta joulukuusi sopii allergikoille ja kodeille, joissa musta väri on juuri se sen kodin juttu. Muovikuusi ei kuitenkaan Killströmin kodin jouluun kuulu.

”Meidän joulukuusi on aito, lähellä tuotettu kuusi. Jouluvaloiksi olen jo vuosia laittanut pikkutuikkuiset jouluvaloköynnökset. Muovikynttiläsarjat näyttävät kömpelöltä. Kuusi koristellaan tänäkin vuonna yhdessä lasten kanssa. Yhtään muovihilenauhaa ei meidän kuuseen tule. Paperisia ja puisia joulukoristeita ainoastaan”, hän kertoo.

Joulukuusen koristelu on kuitenkin tarkkaa touhua.

”Myönnän olevani vähän pimeä kuusen koristelun kanssa. Laitamme koristeet yhdessä ja yöllä ojennan ne oikeille paikoilleen, etteivät lapset pahastu.”

Killströmien perheeseen joulu saapuu jo marraskuussa, kun Seija avaa Vihdin pienellä kirkonkylällä oman Kodistamo Pop Up -joulupuodin nyt jo viidettä kertaa. Tavoitteena on tarjota joulun tunnelmaa lähellä, ja valikoimasta löytyy niin koristeita, kynttilöitä, huopatossuja kuin herkkujakin.

Mustia muovikuusia joulupuodin uumenista ei kuitenkaan löydy.

Avainsanat

Keskustelu

Miksi Kotilieden täytyy nykyään itse olla se trendipelle, joka levittää kaikenlaisia pintaliitojuttuja? Voisiko keskittyä tärkeämpiin asioihin kuin jonninjoutaviin?

No ei tosiaankaan, siitä tulee vaan mieleen luonnon saastuminen ja se vie joulumielen

Kommentoi juttua: Musta joulukuusi on joulun sisustushitti – vai onko? Sisustustoimittaja tyrmää trendin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X