Sisustus

Tässä ne ovat: Naantalin asuntomessujen 8 kiinnostavinta yksityiskohtaa

Naantalin Asuntomessuilla luonto on vahvasti läsnä talojen sisätiloissa ja ympäristössä. Kokosimme Asuntomessujen parhaat tärpit ja kivoimmat yksityiskohdat messukohteista.

Vuonna 2022 Asuntomessut järjestetään Naantalissa. Keskelle kaunista saaristoluontoa rakennetulla alueella luonto on jatkuvasti lähellä, mikä on otettu näkyvästi huomioon monien messukohteiden suunnittelussa. Messuilla pääsee ihastelemaan myös fiiliksiä Japanista, ja useissa kohteissa kannattaa kiinnittää huomiota nerokkaisiin säilytysratkaisuihin.

Kokosimme tähän juttuun kahdeksan yksityiskohtaa, joita ei ainakaan kannata missata.

1. Keskiruskean paluu

Kohde 9, Auroran ruusu Kuva: Niclas Makela
Kohde 9, Auroran ruusu.

Saunat olivat pitkään vaaleaa puuta, sitten mustia. Nyt ne ovat jälleen pehmeän keskiruskeita, mikä muistuttaa pinnalla olevasta 70-luvun tyylistä. Nostalginen rimamainen seinäpanelointi luo hauskan vuoropuhelun leveiden laudelankkujen kanssa. Auroran Ruusun Holvisaunojen valmistama sauna on kauniisti sävytettyä haapaa. Sumu-kiuas Tulikiveltä.

Kohde 9 Designtalo Auroran Ruusu.

2. Luonto kurkottelee sisään

Kohde 28 Aurinkolinna Kuva: Niclas Makela
Kohde 28 Aurinkolinna.

Asuntomessualue Lounatuulessa saariston luonnon kunnioitus on ollut mukana suunnitteluvaiheesta lähtien. Asumisen sulauttaminen luontoon näkyy myös arkkitehtuurissa, sillä messukohteiden suuret ikkunapinnat päästävät luonnon lähes saumattomasti osaksi sisätiloja. Aurinkolinnassa seinän kokoiset ikkunat yhdistävät keittiön terassiin ja sen takana huojuviin mäntyihin. RS-Insinöörien toteuttamien keittiönkalusteiden yläpuolella kulkee hauska nauhaikkuna. Huomaa juuri nyt trendikäs tumma katto!

Kohde 28 Naantalin Aurinkolinna.

3. Moderni kesäpaviljonki

Kohde 11 Kastelli Kultaranta Kuva: Niclas Makela
Kohde 11 Kastelli Kultaranta.

Kodin tilojen muuntuminen moneen on entistä ajankohtaisempaa. Modernia kesäpaviljonkia voi käyttää ruokailun ja loikoilun lisäksi kotitoimistona tai grillikatoksena, kun lasit siirretään sivuun. Kastelli Kultarannan kesäpaviljonkiin pääsee talosta mukavasti paljain jaloin lehtikuusiterassia pitkin.

Kohde 11 Kastelli Kultaranta.

4. Terveisiä Japanista!

Kohde 3, Honka Haiku Kuva: Niclas Makela
Kohde 3, Honka Haiku.

Messujen ehkä huomiota herättävin kokonaisuus huokuu japanilaista estetiikkaa ja rauhaa. Arkkitehti Marko Simsiön suunnittelema moderni hirsitalo Honka Haiku on sijoitettu tontille kalliota ja mäntymetsää varjellen. Sisustussuunnittelija Maru Hautalan suunnittelemissa sisätiloissa puupinnat ja palkkimaiset, eleettömät kalusteet yhdistyvät levollisesti perinteiseen hirsirakentamiseen. Keittiö on puuseppä Ville Aakulan käsialaa.

Kohde 3 Honka Haiku.

5. Tummat ­­­kauneus­­pilkut

Kohde 8 Betoniviidakko Kuva: Niclas Makela
Kohde 8 Betoniviidakko.

Tummat puupinnat ovat olleet tuttu näky keittiöissä ja kalusteissa jo tovin, mutta nyt niitä läikähtelee myös kodin muissa pinnoissa, kuten katoissa, lattioissa ja sisäovissa 70-luvun tyyliin. Betoniviidakossa Aranin kaapiston sisäpuolet ovat pähkinänsävyiset. ABL:n Reves de Rex -laatalla päällystetty senkki rajaa makuuhuoneen hauskasti makuu- ja pukeutumistilaan ja toimii samalla myös sängynpäätynä.

Kohde 8 Betoniviidakko.

6. Nerokas piilo

Kohde 20, Tiira Kuva: Niclas Makela
Kohde 20, Tiira.

Avonaisissa tilaratkaisuissa kuten keittiö-olohuoneissa tilan avaruuden ja valoisuuden vaaliminen saattaa vaatia kekseliäisyyttä. Tiirassa talon sisustussuunnittelija-asukas Päivi Kaivola piilotti tv:n Topi-Keittiöiden keittiösaarekkeen sisälle, josta se nousee kaukosäätimellä tason päälle. Näin sohvat voi asetella mukavasti keittiön suuntaan seurustelua varten ilman, että tv peittää näkymiä.

Kohde 20 Neljäs Tiira.

7. Ihana onsen

Kohde 3, Honka Haiku, DEKO Kuva: Niclas Makela
Kohde 3, Honka Haiku.

Luonnonmukaisuus on edelleen ajankohtaista kylpyhuoneissa. Honka Haikussa se on viety uudelle tasolle, kun Woodion puukomposiitista valmistettu amme on aseteltu tummien kivien päälle valtavan ikkunan eteen, josta luonto asettuu osaksi kylpytilaa. Japanilaisen kylpylätunnelman kruunaa kevyttakka.

Kohde 3 Honka Haiku.

8. Helposti esillä ja piilossa

Kohde 10, Villa Aalto Kuva: Niclas Makela
Kohde 10, Villa Aalto.

Kauniiden ja käytännöllisten ratkaisujen ei tarvitse olla aina monimutkaisia ja kalliita. K-Raudan Villa Aallossa puuta on käytetty sisustuksessa kekseliäästi, kuten olohuoneen koivurimasta rakennetussa liukuovessa. Se piilottaa taakseen seinähyllyn, joka paljastaa aina tarpeen mukaan joko hyllyt tai seinään kiinnitetyn tv:n. Kun liukuovi ei peitä kerralla koko hyllyä, se tuo hauskaa leikittelevyyttä sisustukseen suuren ovipinnan sijaan.

Kohde 10 K-Rauta Villa Aalto.

Juttu on julkaistu Dekossa 7/2022.

Lue myös: Nanetten ja Kristerin unelmakodin synty on pieni ihme – lohjalaisparin ekopuutalo valmistui pikavauhdilla puolessa vuodessa

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tässä ne ovat: Naantalin asuntomessujen 8 kiinnostavinta yksityiskohtaa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.